16 Ekim 2017 13:49

Aranmaya karşı çıkan avukatlar beraat etti

Adana Adliyesi’nde x-ray cihazı ile arama uygulamasına karşı çıkan avukatlara açılan davanın duruşmasında avukatlar beraat etti.

Paylaş

Volkan Pekal
Adana

 

2015 yılında Çağlayan Adliyesi’nde avukatların aranarak girme uygulamasının ardından Adana Adliyesi’nde de Başsavcılık kararı ile avukatlara x-ray cihazı ile arama uygulamasına avukatların tepki göstermesi ile ilgili Aralarında Baro Başkanı Veli Küçük’ün de bulunduğu avukatlara açılan davanın ilk duruşması Adana 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Çok sayıda ilin Baro başkanlarının takip ettiği duruşmada Savcı’nın sanıkların beraatini talep ett, mahkeme beraat kararı verdi. 

Avukatlar savunmalarında yasanın açıkça Ağır Cezayı gerektiren suçüstü halleri hariç avukatın üstünün, konutunun, işyerinin ve evinin aranamayacağını ifade ettiğini belirterek bunun bir başsavcının kararı ile kaldırılamayacağını ve asıl yargılanmaları gerekenin Başsavcı ve adliyeye girmelerini engelleyen kolluk kuvvetleri olduğunu söylediler. Avukatlar bu hakların vatandaşların adil yargılanması içi n olduğunu belirterek bu uygulamanın kendilerine değil bütün topluma yönelik olduğuna vurgu yaptılar. 

SAVCIYA POLİS ARACILIK YAPTI

2015’in Nisan ayında Çağlayan Adliyesi’nde avukatların aranarak adliyeye girme ugulaması Adana’da da başlayınca ÇHD’nin çağrısı ile bir araya gelen avukatlar basın açıklaması yaptıktan sonra adliyeye kendilerini aratmadan girmek isteyince adliye kapısında çevik kuvveti bulmuştu. İçeri girmekte ısrar eden avukatlar iki saatlik bir çabanın ardından çevik kuvvetin çekilmesi ile içeri girebilmiş, itiş kakışta baygınlık geçiren avukatlar olmuştu. 

ÇOK SAYIDA BARO BAŞKANI DAVAYI TAKİP ETTİ

Bugün Hakim karşısına çıkan avukatların davasını, Türkiye Barolar Birliği Saymanı Av. Sabri Erdal Güngör ile Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Eyüp Sabri Çepik ve Av. Ali Elibol, ile Bursa, Trabzon, Sakarya, Van, Şanlıurfa, Balıkesir, Gaziantep, Diyarbakır, Antalya, Bingöl, Hatay,  Osmaniye Baro Başkanları ile İstanbul Barolarından yöneticiler ile CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Av. Elif Doğan Türkmen de takip etti.
 

ÖNCEKİ HABER

'Kadınla tokalaşmak korkunç' diyen Rektör'e istifa çağrısı

SONRAKİ HABER

Gazeteci İdris Yılmaz’ın darp anının fotoğrafları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa