Bodrum'da su isale hattı yine patladı, halk öfkeli

Muğla Bodrum'da daha önce de çok kez sıkıntı yaratan su isale hattı bu kez Geriş Mahallesi'nde patladı. Ev ve iş yerleri su altında kalan halk öfkeli.

16 Ekim 2017 13:27
Paylaş

Muğla'nın Bodrum ilçesinde farklı zamanlarda birçok kez sıkıntı yaratan su isale hattı bu kez Geriş Mahallesi'nde patladı. Tadilat çalışmalarına başlayan ekipler, mahalleye gelen hattaki suyu kesti.

Bodrum'da su isale hattı patladı (Fotoğraf:DHA)

Bodrum'da bir yıl içerisinde hemen her hafta patlayarak evleri, iş yerlerini ve caddeleri sular altında bırakan su isale hattı, bu kez de Gerişlilere sıkıntı yarattı. Öğle saatlerinde patlayan su isale hattı yüzünden Geriş Caddesi'ne tonlarca su aktı, sekiz ev ve iş yeri sular altında kaldı. Yurttaşlar yaşananlara tepki gösterdi. Tadilat çalışmalarına başlayan ekipler, mahalleye gelen hattaki suyu kesti. Patlağın yaşandığı caddenin ortasında çukur oluştu.

Bodrum'da su isale hattı patladı (Fotoğraf: DHA)

HALK ÖFKELİ: YANDAŞI ZENGİN EDECEKLER DİYE CANIMIZA OKUDULAR!

Evlerini su basan yurttaşlardan biri belediyeye olan öfkesini dile getirerek "7 sene evvel yandaşı zengin edeceğiz diye canımıza okudunuz bizim. 1 hafta içerisinde 4 sefer patlak, yazık günah bu millete de" dedi.

'TUTUKLANIRIZ DİYE SESİMİZİ ÇIKARAMIYORUZ, YETER ARTIK!'

Evinin ve bahçesinin tamamen su altında kaldığını belirten bir kadın ise "Yeter, bıktık artık, Allah kahretsin! Ufak bir şey söylediğimizde tutukluyorlar, tutuklamamaları için dilimizi tutuyoruz, yeter! Parayı cebinize atıyorsunuz, sakat işler yapıyorsunuz. İnsan gibi yaşamak istiyoruz. Vergimi veriyorum, vatandaşlık görevimi yerine getiriyorum, neden hizmet alamıyorum?" diyerek isyanını dile getirdi.

MUHTAR İSYAN ETTİ

Geriş Mahalle Muhtarı Hayrullah Kayacan, mahalledeki 700 metrelik bir alanda 20 metre aralıklarla hemen her hafta isale hattının patladığını belirterek "İsale hattı patlamadığı haftalar 'Vanaları mı kapattılar acaba?' diye endişeye kapılıyoruz. Her hafta su hattı patlar mı? Onlarca ev ve iş yeri, su ve çamur içerisinde kalıyor. Bırakın maddi kaybı, sinirlerimiz altüst oldu. Vatandaş korkudan sokakta yürüyemez hale geldi. Mahalle halkından dilekçe toplayıp Kaymakamlığa ve MUSKİ'ye verdik ancak bir yılda 700 metrelik hattı yapamadılar. Paraları yoksa söylesinler, para toplayıp destek olalım. Yapmaya güçleri yoksa muhtarlığa yetki versinler muhtarlık olarak biz yaptıralım. Bu felakette tedbir almak için illaki birilerinin ölmelerini mi istiyorlar, onu mu bekliyorlar?" dedi. (DHA)

Bodrum'da su isale hattı patladı (Fotoğraf: DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

KESK'liler 35 haftadır direniyor: İşimizi geri istiyoruz

SONRAKİ HABER

İHD: OHAL ile Türkiye’nin anayasal ve yasal rejimi değişti!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa