16 Ekim 2017 13:04

HDP Milletvekili Dirayet Taşdemir sordu: Kim bu KGT?

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SDGF) üyesi Deniz Bahçeci, kendilerine Kamu Güvenlik Timi (KGT) diyen kişilerce kaçırıldığını söylemişti.

Paylaş

HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir, SGDF Merkez Yöneticisi ve Üniversite Öğrencisi Deniz Bahçeci’nin kendilerine “Kamu Güvenlik Timi (KGT)” diyen kişilerce kaçırılıp işkence gördüğü iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Taşdemir,  Kamu Güvenlik Timinden bakanlığın haberdar olup olmadığını ve ne gibi çalışmalar yaptığını sordu.  Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Öğrencisi Deniz Bahçeci’nin, 10 Ekim 2017 gecesinde kaçırıldığını belirten Taşdemir, kaçıran kişilerin kendilerini “kamu güvenlik timi” olarak tanıttığını aktardı. Bahçeci’ye ters kelepçe takıldığını ve işkence gördüğü ifade eden Taşdemir, “Deniz Bahçeci, bilinmeyen bir yere götürüldüğünü, ölüm, tecavüz ve kafasının kesilmesiyle tehdit edildiğini basına aktarmıştır” dedi. Bahçeci’nin “ ‘Biz DAİŞ’çiyiz, DAİŞ’in nasıl kafa kestiğini yaşamak ister misin?​’ diye konuştular. Hatta bir tanesi boğazımı açtı, parmaklarıyla boğazını şöyle keserim diye tehdit etti. Sonra kafama silah dayadılar, tecavüzle tehdit ettiler. ‘Arkanda uçurum var, seni buradan aşağı atarız’ dediler. Birkaç kez tekme attılar. Yere düştüm, ayağa kaldırıp yine dövdüler” sözlerini aktaran Taşdemir, Soylu’ya bakanlığın basında yer alan haberler üzerine Bahçeci ile iletişime geçip geçmediğini sordu. 

DEVLETİN ELİNDEN ALDIK DEMİŞLERDİ

Sosyal medya hesapları olduğu da anlaşılan kamu güvenlik timinden bakanlığın haberdar olup olmadığına yanıt isteyen Taşdemir, “İnsanların kelepçe, silah gibi aletlere bu kadar kolay ulaşabilmesinin önüne geçilmesi için bir çalışma düşünülmekte midir? İşkence gören Bahçeci, söz konusu yapılanmanın ‘Biz seni devletin elinden aldık, bu kadar güçlüyüz’ dediğini aktarmıştır. Bu ifadelerden yapılanmanın devletle ilişkileri olduğu anlaşılmaktadır. Bu ilişkilerin tespitine yönelik bir çalışma yapılacak mıdır?  Ankara’da insan kaçırma olaylarının sıklaştığı dikkat çekmektedir. Şu ana kadar kaç kaçırma olayı yaşanmıştır? Kurumunuz bununla ilgili ne tür önlemler almıştır?​” sorularına yanıt istedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da 11 avukat, aynı gün 2 farklı davada yargılandı

SONRAKİ HABER

IKBY sınırında patlama: 2 asker hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...