OHAL beşinci kez 3 ay daha uzatıldı

OHAL'in, 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

16 Ekim 2017 09:56
Paylaş

Milli Güvenlik Kurulu'nda alınan tavsiye kararlarının değerlendirilmesi üzerine Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı.

Toplantının ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, MGK'nin tavsiye kararı üzerine Bakanlar Kurulu'nun OHAL'in 3 ay daha uzatılmasına karar verdiğini duyurdu. OHAL'in, 19 Ekim Perşembe günü saat 01.00'dan geçerli olmak üzere 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi TBMM Başkanlığına sunuldu. İlk olarak 20 Temmuz 2016'da ilan edilen OHAL, beşinci kez uzatılmış oldu.

Bekir Bozdağ'ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:
“Süresi dolmak üzere olan OHAL'in uzatılmaması hususunu değerlendirdi ve OHAL'in 3 ay daha uzatılması hususunu Bakanlar Kurulu'na tavsiye etti. OHAL devlete ilan edilmiştir. Hak ve özgürlüklerin işleyişinde OHAL nedeniyle herhangi bir aksama olmamıştır. Karar TBMM Başkanlığı'na gönderilmiştir.”

'IKBY'DEN HİÇBİR UÇAK, TÜRK HAVA SAHASINI KULLANAMAYACAK'

Bozdağ, türk hava sahasının IKBY’ye kapatılması kararı alındığını da açıkladı. Bozdağ, karara ilişkin şunları söyledi:
“Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin bulunduğu yerlere uçuşa kapatılması konusunda Milli Güvenlik Kurulunda alınan tavsiye kararı doğrultusunda Bakanlar Kurulumuz, uçuşa kapatmıştır. Bundan sonra Türk hava sahasını kullanarak hiçbir uçak Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin bulunduğu yerdeki havaalanlarına uçamayacak ve oradan kalkan hiçbir uçak da Türk hava sahasını kullanamayacak.”

HABUR, IRAK'A DEVREDİLİYOR

Bozdağ, IKBY’ye dönük yaptırımlar kapsamında Habur Sınır Kapısı’nın Irak merkezi hükümetine devri için çalışma başlatılacağını da açıkladı:
“Milli Güvenlik Kurulu'nda, halk arasında Habur Sınır Kapısı olarak bilinen İbrahim Halil Sınır Kapısı'nın, Irak hükümetine devri konusunda çalışma başlatılması tavsiye edildi hükümetimize. Bakanlar Kurulumuz da bu tavsiye doğrultusunda karar aldı ve bu konuyla ilgili bakanlar, bakanlıklar, kamu görevlileri bu çalışmaları başlattılar. Tabii çalışmalar bittikten sonra bu kapı tamamen Irak hükümetinin kontrolüne geçmiş olacaktır ve orada da Türkiye'nin muhatabı Irak hükümeti olacaktır.” (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Trabzonspor'da, üçüncü Ersun Yanal dönemi sona erdi

SONRAKİ HABER

'Şişli Endüstri Meslek Lisesi yıkılmasın' diyenlere saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...