16 Ekim 2017 08:37

Adalet için yürüyenlerin hikayesi

Gazeteci Şükrü Küçükşahin’in Adalet Yürüyüşünü anlattığı kitabı 'Adalet İçin Yürümek', İmge Kitabevi Yayınlarından çıktı.

Paylaş

Buse VURDU
Ankara

Gazeteci Şükrü Küçükşahin’in Adalet Yürüyüşünü anlattığı kitabı “Adalet İçin Yürümek”, raflardaki yerini aldı. İmge Kitabevi Yayınları’ndan çıkan kitap, Adalet Yürüyüşünde kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Hasan Tatlı’ya ithaf edildi. Kitapta, Ergenekon ve Balyoz davalarından CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına giden süreçte yaşananlar, eylem kararının nasıl alındığı ve gün gün Adalet Yürüyüşü yer alıyor. Ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılan bir röportaja da yer verilen kitapta, Maltepe Bildirgesi de bulunuyor.

YÜRÜYÜŞÜN ARKA SIRALARI

Küçükşahin kitabın önsözünde  Adalet Yürüyüşünün Magna Carta’nın 802. yıl dönümüne denk gelen günde başladığına dikkat çekiyor. Adında “adalet” geçen bir partinin iktidarının 15. yılında, adalet talebinin bir çığlığa dönüşmesini içine sindiremediğini ifade eden Küçükşahin, çalışmaya başlarken Adalet Yürüyüşünü çok boyutlu ve çok konulu anlatmayı hedeflediğini belirtiyor. Bu kapsamda kitap, hükümetin kadın, çevre ve sanat politikaları, “terör” ve yolsuzluklara da ayrı başlıklar etrafında değiniyor. Kitapta ayrıca “Yürüyüşün Sessiz Kahramanları” denilen “Arkadakiler” olarak adlandırılan bir grupla da yapılan röportajlar yer alıyor. Küçükşahin, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’ın öncülüğünde gönüllü gençlerin oluşturduğu “Arkadakiler”in, sağlık problemleri yaşayanlara yardım etme ve güvenliği sağlama konusundaki çabalarına dikkat çekiyor.

'YÜRÜMEK İÇİN NEDENLERİ ÇOKTU'

Adalet Yürüyüşüne katılan farklı kesimler de kitaba yansımış. Kitabın “Yürümek İçin Nedenler Çoktu” bölümünde yanlış tedavi sonucu çocuğunu kaybeden bir anneden, ideolojik görüşleri sebebiyle ailesiyle ters düşen ve Adalet Yürüyüşüne katılmak için evden çıkıp gelen bir genç kadına, engellilerden hocaları ihraç edilen üniversite öğrencilerine geniş bir çerçevede “adalet”  talebi etrafında buluşan katılımcıların hikayelerine yer veriliyor.

ŞÜKRÜ KÜÇÜKŞAHİN KİMDİR?

Şükrü Küçükşahin, 1959 Erzincan doğumlu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. Yayın hayatını 30 yıldır sürdüren okul gazetesi Görünüm’ü çıkaran öğrencilerin arasında yer aldı. Gazeteciliğe 1981 yılı  başında Ankara Ekspres gazetesinde başladı. Sonra sırasıyla Günaydın, Sabah, Hürriyet, CNBC-E/NTV ve yine Hürriyet’te çalıştı. Yedi yıldır Hürriyet’te Ankara Temsilci Yardımcılığı ve yazarlık görevini birlikte yürüttü. 2014'ten itibaren Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde “Siyaset Muhabirliği” dersi vermeye başladı.

ÖNCEKİ HABER

10 Ekim Ankara Katliamı protestosuna 24 yıl 6 ay hapis

SONRAKİ HABER

Eşini ve kızını öldürdü, 'Alkollüydüm, hatırlamıyorum' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...