15 Ekim 2017 19:29

MGK ve Bakanlar Kurulu OHAL'i uzatmak için toplanacak

Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu OHAL'in uzatılması için toplanacak.

Paylaş

Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu yarın OHAL'in bir kez daha uzatılması için toplanacak.

OHAL'in 5. kez uzatılması için Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiyede bulunması ve hemen ardından toplanacak Bakanlar Kurulunda ise OHAL'i uzatma kararının alınması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşecek MGK ve Bakanlar Kurulu toplantılarında, İdlib operasyonu, IKBY referandumunun sonuçları, ABD ile yaşanan vize krizi gibi son haftaların önemli gündemlerinin de ele alınarak değerlendirilmesi bekleniyor.

ELİTAŞ UZATMA SİNYALİ VERMİŞTİ

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, cuma günü olağanüstü halin (OHAL) uzatılacağının sinyalini vermişti. Elitaş, uzatılma teklifinin pazartesi günü Milli Güvenlik Kurulu (MGK) gündemine geleceğini söyledi.

OHAL, 17 Temmuz'da 4. kez 3 ay süre ile uzatılmıştı. OHAL'in uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilmişti.

20 Temmuz 2016'dan bu yana devam eden OHAL kapsamında onlarca KHK çıkarılmış, KHK'lerle on binlerce kamu çalışanı ihraç edilmiş, yayınevleri, televizyonlar, gazeteler kapatılmış ve grevler yasaklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan sermaye temsilcilerine yaptığı konuşmada, OHAL'i patronlar rahat etsin, işçiler greve çıkamasın diye kullandıklarını itiraf etmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Birecik'te 200 kişi düğün yemeğinden zehirlendi

SONRAKİ HABER

Takım arkadaşı ile çarpışan kaleci hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...