15 Ekim 2017 19:13

Birecik'te 200 kişi düğün yemeğinden zehirlendi

Urfa Birecik’teki 2 ayrı düğünde davetliler yedikleri yemekten rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Paylaş

Urfa Birecik’te düzenlenen 2 ayrı düğünde 200 davetli yedikleri yemekten rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Mezra Mahallesindeki 2 ayrı düğüne katılan davetliler, yemek yedikten sonra karın ağrısı çekmeye başladı. Şikayetlerin artması üzerine davetliler araçlarla Birecik, Nizip ve Antep merkezdeki hastanelere götürüldü. Davetlilerin aynı yemek firmasının getirdiği tavuk, pilav ve ayranı tükettikten sonra rahatsızlandıkları iddia edildi.

Rahatsızlanan 106 kişinin Birecik Devlet Hastanesine, yaklaşık 75 kişinin ise Nizip ve Gaziantep merkezdeki hastanelere gittiği belirtildi. Yaşanan olay sonrası İl Sağlık Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerinin ilçeye giderek incelemelerde bulundukları ve yiyeceklerden numune aldıkları öğrenildi. Davetlilerin neden zehirlendiklerinin yapılan incelemenin ardından netleşeceği belirtildi.

KAYMAKAM: 200 KİŞİNİN YEMEKTEN ETKİLENDİĞİNİ DEĞERLENDİRİYORUZ

Birecik Kaymakamı Kadir Perçi, ilçedeki 2 ayrı düğüne katılan 600 kişiden 200'ünün yedikleri yemekten zehirlendiklerini değerlenirdirdiklerini söyledi. Perçi, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve yemekten numuneler alındığını belirterek, şunları söyledi:
"Devlet Hastanemize yapılan resmi müracaat 84'e ulaştı. Ama aldığımız bilgi, gündüz saatlerinde de yaklaşık 30 kişi aynı şikayetle başvuruda bulunmuş. Ancak sayı artmış. İki düğüne Gaziantep ve Nizip İlçesi'nden de çok sayıda kişi katılmış. Bu kişilerden de yaklaşık 80 kişi oradaki hastanelere başvurmuş. bulunduğu bilgisini aldık. Muhtarımız her 2 düğünde yaklaşık 600 kişinin aynı yemekten yediğini söyledi. Bu kişilerin de hastanelere başvurma ihtimali var. Düğünlerde pilav, tavuk ve cacık dağıtılmış. Biz zehirlenmenin tavuktan kaynaklandığını düşünüyoruz. Hastane personelimiz, doktorlarımız ve diğer bütün personelimiz şu an teyakkuz halindeler. Kesin olmamakla birlikte yaklaşık 200 kişinin yemekten etkilendiğini değerlendiriyoruz. Taburcu edilen vatandaşlarımız da var, çok şükür durumu ağır vakamız bulunmuyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Annelerin yüzde 70’i mobil oyun oynuyor 

SONRAKİ HABER

MGK ve Bakanlar Kurulu OHAL'i uzatmak için toplanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa