15 Ekim 2017 18:21

'İşimizi geri istiyoruz' talebine polis çemberi

Polis, Yüksel Caddesi'nde 'İşimizi geri istiyoruz' diyen yurttaşları, eylemleri görülmesin, duyulmasın diye çembere alıp darbederek gözaltına aldı.

Paylaş

Polis, Yüksel Caddesi'ndeki "İşimizi geri istiyoruz" eyleminde yurttaşların etrafında çember oluşturdu. Yurttaşlar, polis çemberinin içinde darbedilerek gözaltına alındı. 

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın işlerine iade edilmeleri talebiyle başlattıkları açlık grevi 221. gününde devam ederken, Gülmen ve Özakça'nın taleplerini sahiplenenler tarafından sürdürülen "İşimizi geri istiyoruz" eylemi ise 341. gününde polisin saldırlarıyla sürdü.

Yurttaşlar her günün aksine, bu sefer iki farklı yerde eylem gerçekleştirmek istedi. İki grup şeklinde dağılan yurttaşların bir kısmı İnsan Hakları Anıtı önünde, diğer kısmı ise eylemin her gün yapıldığı Konur Sokak’ta toplandı. Polis her iki gruba da saldırarak çok sayıda yurttaşı gözaltına aldı. 

Yurttaşlara saldıran polis, çember içine alarak gözaltına aldığı yurttaşların görüntülemesini engelledi. Polisin çembere aldığı yurttaşlar darbedildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP 5. kuruluş yıl dönümünü kutladı: 'Umudumuz büyük'

SONRAKİ HABER

State of Emergency in Turkey being extended for the 5th time

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...