15 Ekim 2017 15:37

Mecliste yoğun gündem: Hızla yeni yasalar geçirilecek

Mecliste OHAL'in uzatılması, müftülere nikah kıyma yetkisi, Leyla Zana'nın vekilliğinin düşürülmesi başta olmak üzere pek çok konu görüşülecek.

Paylaş

TBMM Genel Kurulu, yarın CHP’nin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan hakkında verdiği gensoruyla haftaya başlayacak. Ardından boşalan iki RTÜK üyeliği seçimi yapılacak. OHAL’in üç ay daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi ve müftülere getirilen nikah kıyma yetkisi de bu hafta TBMM Genel Kurul gündeminde.

TBMM Genel Kurulu, yarın (16 Ekim Pazartesi) mesaiye CHP’nin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan hakkında verdiği gensoruyla başlayacak. Ardından iki üyeliği boşalan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) için seçim yapılacak. Kurula AK Parti ve CHP’den birer üye seçilecek.

OHAL UZATILIYOR

19 Ekim’de süresi dolan, olağanüstü halin üç ay daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi’nin de bu hafta Salı ya da Çarşamba günü Genel Kurul’da görüşülmesi bekleniyor.

Kamuoyunda ve CHP tarafından büyük tepkilere neden olan, müftülere nikah kıyma yetkisi veren, Nüfus Kanunu’nda değişiklik öngören tasarının da bu hafta Genel Kurul gündemine gelmesi bekleniyor.

Adalet-Anayasa Karma Komisyonu, HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana’nın, “01/10/2016 ila 30/04/2017 döneminde Anayasanın 81’inci maddesine uygun biçimde and içmeden aralıksız olarak Genel Kurul’un 212 birleşimine katılmamasına bağlı devamsızlığı sebebiyle Anayasa’nın ve TBMM  İçtüzüğü’nün ilgili maddeleri uyarınca milletvekili hakları ve milletvekilliğinin düşürülmesi” konuları değerlendirilecek.Liderlerin, iç ve dış siyaseti değerlendirecekleri grup toplantıları da Salı günü gerçekleşecek. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

AKP'li belediye başkanları hakkında soruşturma mı açılacak?

SONRAKİ HABER

Avusturya seçimi: Irkçılar yeniden hükümete girebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...