15 Ekim 2017 15:30

AKP'li belediye başkanları hakkında soruşturma mı açılacak?

AKP’de genel merkezin istifa talebine karşılık vermeyen belediye başkanlarına İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açılacağı öne sürüldü.

Paylaş

AKP’de genel merkezin istifa talebine karşılık vermeyen belediye başkanlarıyla ilgili ihraç mekanizmasının çalıştırılmayacağı öne sürüldü. Bunun yerine İçişleri Bakanlığı’nın devreye sokularak soruşturma açılacağı belirtiliyor.

Erdoğan’ın MKYK toplantısında saydığı 5 ile ek olarak listeye yeni bazı belediye başkanlarının da eklendiği belirtiliyor. MYK’de bazı belediye başkanlarının önümüzdeki günlerde istifasını vereceği bilgisinin de paylaşıldığı ifade ediliyor.  

Sabah gazetesinden Zübeyde Yalçın’ın haberine göre Erdoğan, bazı belediye başkanlarının istifada direndiğinin hatırlatılması üzerine net konuşarak “Gereğini yapmayan olursa biz gereğini yaparız” ifadelerini kullandı.

Parti kurmayları, “İhraç olursa sadece partiden gitmiş olacak. Ve belediye başkanlığını bağımsız olarak yürütmeye devam edecek. Bizim istediğimiz bu değil. Belediyenin başından gitmesi lazım. Çünkü belediyelerde kalırsa bu isimler partimize zarar verirler” görüşünü dile getirdi.

Bu kapsamda, istifa etmeyen belediye başkanlarıyla ilgili ihraç mekanizması çalıştırılmayacak. Bunun yerine İçişleri Bakanlığı devreye sokulacak. İlgili başkanla ilgili inceleme ve ardından soruşturma başlatılacak. Başkanlar bu kapsamda görevden alınacak.

‘DİRENEN BAŞKAN YOK’

AKP Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya da istifa iddialarıyla gündemde olan AKP’li belediye başkanlarına ilişkin olarak, “Direnen belediye başkanı yok, böyle bir şey olmadığını bilin lütfen” dedi. Habertürk’ten Kübra Par’a konuşan Kaya “Bazı belediye başkanlarımız kendi performanslarının düşüklüğünü kendileri de kabul ediyor” ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Silekos köyü: 300 yıldır var ama resmiyette yok!

SONRAKİ HABER

Mecliste yoğun gündem: Hızla yeni yasalar geçirilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...