15 Ekim 2017 13:22

CHP’den HES karşıtı çiftin tehdit edilmesine tepki

CHP, Alakır Vadisi’nde HES’e karşı direnen Günal ve Erkutlu çiftinin Metamar HES firması tarafından tahdit edilmesine tepki gösterdi.

Paylaş

15 Nisan 2016 yılında Danıştay 14. Dairesi’nin Alakır Vadisi üzerinde HES yapılamayacağına dair onadığı karara rağmen Metamar HES firması tarafından vadi üzerinde yapılan çalışmalara karşı tepki gösteren Günal ve Erkutlu çiftinin firma tarafından tehdit edilmesine CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara tepki gösterdi.

Açıklamasında Mayıs ayında verdikleri çevre mücadelesi nedeniyle katledilen Aysin ve Ali Büyüknohutçu çiftini hatırlatan Kara, “Büyüknohutçu çiftinin katil zanlısı arkasında aralanmamış bir sır perdesi bırakarak intihar etti ve katiller hala aramızda. Doğa ve çevre mücadelesi veren insanların gözünü rant hırsı bürüyenlerce bu şekilde tehdit edilmesi kabul edilemez” dedi. 

'FİRMA ÇİFTE GÖZDAĞI VERMEYE ÇALIŞIYOR'

Kumluca Alakır Vadisi’ne yapılmak istenen HES projelerine karşı mücadele veren çiftin geçtiğimiz Eylül ayında yaşamlarını sürdürdükleri vadideki evlerine silahlı saldırı yapıldığını hatırlatan Kara, “Anlaşılan firma kendi yöntemleri ile çifte gözdağı vermek istiyor. Önce evlerine silahla saldırıyorlar, sonra Metamar HES firmasının çalışanlarınca çiftin kullandığı su kaynağının üstü kepçeyle kazılarak suları kesiliyor. Çift bu durumu DSİ’ye bildiriyor ve DSİ firmaya usulsüzlükleri nedeniyle para cezası kesiyor. Ardından çift şantiye bekçisi tarafından açıkça tehdit ediliyor. Hatta şantiye şefi hakkında başlatılan soruşturma Eylül ayında hapis cezası ile sonuçlanıyor. Çiftin hem yaşam alanına bir saldırı var, açıkça tehdit var hem de Danıştay’ın kararına rağmen devam etmekte ısrar edilen bir hukuksuzluk var. Daha önce öldürülen Büyüknohutçu çiftinin de önce evlerinin yakınında yangın çıkarıldığı ve kısa süre sonra çiftin katledildiği unutulmamalıdır. Devletin savcı ve güvenlik güçlerinin bir an önce olayın üzerine gitmesi ve gerekeni yapmasını bekliyoruz” dedi. Kara, çiftin firma tarafından tehdit edilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. 

MECLİSE TAŞINIYOR

Dünyada ve Türkiye’de ranta ve talana karşı doğayı ve çevreyi savunan kişilerin mücadelesinde yalnız olmadığını ifade eden CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, bu konuyu önerge ile TBMM’ye taşıyacaklarını ve konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını da belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Sendika Okulu' ilk dersinde sağlıkta dönüşümü işledi

SONRAKİ HABER

Akşener partisini Nâzım Hikmet Kültür Merkezinde açıklayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...