15 Ekim 2017 11:55

Meme kanserine dikkat çekmek için pedal çevirdiler

Kadınlar Ankara'da meme kanserine dikkat çekmek amacıyla pedal çevirdi.

Paylaş

Metastatik Meme Kanseri Derneği (MetAmazon) ve Pedallayan Kadınlar, meme kanserine dikkat çekmek amacıyla pedal çevirdi. Ankara'da Kurtuluş Parkı’ndan harekete geçen bisikletçiler, Beşevler’e kadar pedal çevirdikten sonra tekrar Kurtuluş Parkı’nda buluştular.

Kurtuluş Parkı’nda Pedallayan Kadınlar adına konuşan Burçin Tarhan, Türkiye’de her 8 kadından birinin bu hastalıkla mücadele ettiğini söyledi. Ancak meme kanseriyle mücadele eden erkeklerin de bulunduğuna dikkat çeken Tarhan, bu sebeple bunun herkesin savaşı olması ve erken teşhis adına herkesin bir şeyler yapması gerektiğini ifade etti.

MetAmazon’dan Canan Perdahlı, metastetik meme kanserinin kronik bir hastalık olduğunu vurgulamak istediklerini söyledi. Meme kanserinde yaş ortalamasının gittikçe düştüğüne dikkat çeken Perdahlı, “Hareketli yaşamı desteklemek ve yaşam kalitesini artırmak amacıyla burada buluştuk. Bu farkındalığı yaymaya hep beraber devam edeceğiz” dedi.  

Kurtuluş Parkı’ndan harekete geçen bisikletçiler, Beşevler’e kadar pedal çevirdikten sonra tekrar Kurtuluş Parkı’nda buluştular. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Şişli Endüstri Meslek Lisesini yıkmayın'

SONRAKİ HABER

Perth Anglikan Piskoposluğu LGBTİ+'lardan özür diledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...