15 Ekim 2017 10:08

Hertha Berlin oyuncuları da Trump protestosuna katıldı

Hertha Berlin oyuncuları, Schalke maçı öncesinde saha ortasında diz çökerek Trump'ı protesto eden NFL oyuncularına destek verdi.

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump'ın tutumlarına ulusal marş esnasında diz çökerek tepki koyan Ulusal Amerikan Futbolu Ligi (NFL) oyuncularına, Almanya'daki futbolculardan destek geldi.

Protesto, Almanya futbolunun en üst ligi Bundesliga'nın 8. haftasında Hertha Berlin ile Schalke arasında oynanan karşılaşma öncesi yaşandı. Ev sahibi Herthalı futbolcular müsabaka öncesinde orta yuvarlakta diz çökerek tüm dünyada yayılan bu eyleme destek gösterdi.

Alman ekibi yöneticileri bu hareketin 'Hoşgörülü bir Berlin'i ve açık fikirli bir dünyayı' temsil ettiğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Colin Kaepernick adlı oyuncu ülkede yaşanan ayrımcılık ve eşitsizliğie dikkat çekmek için milli marş sırasında diz çökmüştü. ABD Başkanı Donald Trump ise ırkçı ve küfür dolu bir açıklama yaparak “NFL sahiplerinden birinin bayrağımıza saygısızlık yapıldığında bu ‘o... çocuğunu sahadan çıkartın. Kovuldun’ dediğini görmek istemez miydiniz” demişti. Bu sözler ise ABD'de spor alanındaki en büyük protestolardan birini başlattı. 23 Eylül günü Amerikan Futbol Liginin (NFL) yüzlerce oyuncusu milli marş sırasında diz çökerek Trump’ı protesto etti. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Çıplak arama avukatlardan gizlendi, basına servis edildi

SONRAKİ HABER

Somali'de bombalı saldırı: En az 350 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...