30 Temmuz 2012 14:10

Onlar da savaşın sivil mağdurları

Bölge’de çatışma ve ölüm haberleri gelirken, şehirlerden de savaş nedeniyle yaralananların haberleri ardı ardına geliyor. Iğdır’da jandarma karakolu yakınında koyunlarını otlatan Şerif Çakmaz bir cismin patlaması sonucu ağır yaralandı. Olay yerine giden Çakmaz’ın ağabeyi Zeki Çakmaz da meydana gelen ikinci patlamad

Onlar da savaşın sivil mağdurları
Paylaş

IĞDIR’DA 2 PATLAMA: 2 KARDEŞ YARALI

Iğdır’ın Karakuyu köyüne bağlı bağlı Orhan Yaylası’nda 27 Temmuzda, Jandarma Karakolu’nun 500-600 metre uzağında koyunlarını otlatan 29 yaşındaki Şerif Çakmaz bir cismin patlaması sonucu ağır yaralandı. Patlamanın ardından kardeşinin yanına giden Çakmaz’ın abisi Zeki Çakmaz da ise meydana gelen ikinci patlamada ağır yaralandı. Yüzlerinden yaralanan Çakmaz kardeşler Iğdır Devlet Hastanesine kaldırılırken durumu ağır olan Zeki Çakmaz daha sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine sevk edildi. Hastanede yaklaşık 11 saat ameliyatta kalan Çakmaz yoğun bakım ünitesine alındı.

AİLEDEN TEPKİ: BU SAVAŞ SON BULSUN

Kardeşlerinin karakolun yakınındaki patlama nedeniyle yaralanmasına tepki gösteren ağabey Murat Çakmaz, “Bu coğrafyada yıllardır süren savaş artık son bulsun” dedi. Patlamanın karakolun hemen yakınında olduğuna dikkat çeken Çakmaz, “Mayınların kimler tarafından bırakıldığını bilmiyoruz, ama karakolun bu durumdan haberdar olması gerekiyordu” dedi. Çakmaz ailesi hukuki yardım talebiyle İHD Van Şubesine başvuruda bulundu. Başvurunun ardından İHD Van Şube Başkanı Ömer Işık, İHD temsilcilerinden oluşan bir heyet hastaneye giderek Şerif Çakmaz’ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan Ömer Işık, hastanın hayati tehlikesinin devam ettiğini belirterek, bilgileri topladıktan sonra suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

11 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA GAZ BOMBASI

Adana’da ise bir çocuk daha polisin attığı gaz bombası nedeniyle yaralandı. Önceki gün Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Anadolu Mahallesi’ndeki Çukurova Sokağı’nda bir araya gelen bir grup genç, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi protesto etmek için yürüyüş yaptı. Yürüyüşe müdahale eden polisin attığı gaz bombasının kafasına isabet etmesi sonucu 11 yaşındaki M.A. isimli çocuk yaralandı. Adana Devlet Hastanesine kaldırılan M.A.’nın şuurunun kapalı olduğu ve hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

ECER TEKRAR YOĞUN BAKIMDA

Van’ın Çaldıran ilçesinde bağlı Soğuksu (Sariksî) köyünün Gülizar (Gulîzerka) mezrasında 23 Temmuzda kaybolan koyunlarını bulmak için evden çıkan 19 yaşındaki Veysi Ecer, Ersani Karakolu askerlerince taranmıştı. Sırtına ve koluna isabet eden 2 mermi nedeniyle kaldırıldığı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesinde 2 ameliyat geçiren ve durumu iyiye giden Ecer, ameliyat yerlerinden enfeksiyon kapması nedeniyle dün yeniden yoğun bakıma alındı. Ecer’in de hayati tehlikesi sürüyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fas’ta mücadele ve yenilenme çağrısı

SONRAKİ HABER

Alevi çalıştaylarından bugüne geldik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...