15 Ekim 2017 03:35

Bakırköy'de çatışmalı yıkım

İstanbul Bakırköy'de belediye tarafından sözleşmesi yenilenmeyen 5 büfenin yıkımı sırasında çatışma yaşandı.

Paylaş

İstanbul Bakırköy'de belediye tarafından sözleşmesi yenilenmeyen 5 büfenin yıkımı sırasında gerginlik yaşandı. Büfe çalışanları iş makinelerinin camlarını kırarak zabıta ekiplerine taşla saldırdı. Polis ekiplerinin güvenlik önlemini almasının ardından yıkım devam etti. 

Bakırköy Belediyesi Cevizlik Mahallesi'nde Fahri Korutürk ve Ebuziya Caddeleri ile Bakırköy Yeraltı çarşısı üzerinde hizmet veren 5 büfenin sözleşmesini yaya geçişini engellediği, gürültü ve koku yaptığı gerekçesiyle yenilemedi ve işyeri sahiplerine Cuma günü 24 saat içerisinde iş yerinin boşaltılması yönünde gerekçeli tebligat gönderdi.  

Sürenin dolması üzerine Bakırköy Belediyesi Zabıta ekipleri yıkım için sabaha karşı bölgeye geldi. Zabıta ekiplerinden iş yerlerinin boşaltılması için ek süre isteyen iş yeri sahipleri olumsuz yanıt almaları üzerine çalışanlarla birlikte yıkım için gelen ekiplere saldırdı. İş makinelerinin camlarını kıran ve zabıta ekiplerine taş atan büfe çalışanlarına polis müdahale etti. Atılan taşlardan bir belediye çalışanı hafif şekilde yaralandı. Yıkım daha sonra çevik kuvvet polislerinin önlemleri altında devam etti. 

Bir işyeri sahibinin yakını olduğun söyleyen Mustafa Şahinoğlu, "Yıkımın gerekçesi. Koku yapıyormuş, Bir de insanların yaya yolunu kapatıyormuş. Gece yatağımdan kalkıp geldim. Malımızı kurtarmaya geldik, sabotaj yapmaya gelmedik" dedi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

ABD’nin Erdoğan’la ne alıp veremediği var?

SONRAKİ HABER

Elektrikli otomobil devi Tesla, 400 işçiyi işten çıkardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...