30 Temmuz 2012 14:04

PCOT ismini değiştirdi

Tunus İşçileri Komünist Partisi (PCOT) bünyesinde bir süredir devam eden isim değişikliği tartışması sonuçlandı. Parti, bundan sonra yoluna Tunus Emekçileri Partisi olarak devam edecek.Partinin Genel Sekreteri Hamma Hammami bunun, daha geniş kitlelere ulaşabilmek için taktik bir hamle olduğunu söyledi. Hammami, komünizmin din

PCOT ismini değiştirdi
Paylaş

Partinin Genel Sekreteri Hamma Hammami bunun, daha geniş kitlelere ulaşabilmek için taktik bir hamle olduğunu söyledi. Hammami, komünizmin din düşmanlığıyla özdeş tutulmasının da bu kararı almalarında etkili olduğunu ifade etti.

Hammami, partinin adındaki değişikliğin politik çizgide değişiklik anlamına gelmediğini, Tunus Emekçileri Partisinin Marksist Leninist bir parti olarak mücadeleye devam edeceğini ifade etti. Partinin program ve tüzüğünde ise herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Hammami, “Taktik bir seçim yapmak zorundaydık; ya İslamcıların komünizm ‘din karşıtlığıdır’ şeklindeki propagandasının doğru olmadığını anlatmak için zaman harcayacaktık ya da gücümüzü, halkın parti programı etrafında birleşmesi için kullanacak ve böylece işçileri, gençleri, diğer kesimleri sosyalizm için mücadeleye kazanabilecektik” dedi.

Bu doğrultuda bir propaganda kampanyası başlattıklarını söyleyen Hammami, 500 bin adet parti programı basıp dağıttıklarını ifade etti.

Tunus Emekçileri Partisinin 60 yeni bölgede parti örgütü açtığını, bir sonraki adım olarak onlarcasını daha açmayı planladıklarını kaydeden Hammami, partinin gençlik örgütünün de bu süreçte güçlendiğini vurguladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bosch’ta baskılar işten atmalarla sürüyor

SONRAKİ HABER

Fas’ta mücadele ve yenilenme çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...