14 Ekim 2017 21:38

Eskişehir'de, Porsuk kıyısına çekirdek çitleyen eşek heykeli

Çevre temizliğine dikkat çekmek isteyen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Porsuk Çayı adalar bölgesine 'Çekirdek Çitleyen Eşek' heykeli yerleştirdi.

Paylaş

Çevre temizliğine dikkat çekmek isteyen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli simgelerinden biri olan Porsuk Çayı adalar bölgesine “Çekirdek Çitleyen Eşek” heykeli yerleştirdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yaz aylarında vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine, Eskişehir’in en önemli simgelerinden biri olan Porsuk’un temiz tutulması için Adalar Mevkiine “Çekirdek Çitleyen Eşek” heykeli yerleştirdi. Porsuk kenarında çekirdek çitleyerek kabuklarını yere atarken karikatürize edilmiş heykel, vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

‘ÇEVRE TEMİZLİĞİNE MİZAHİ BİR AÇIDAN DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİK’

Yıllar önce Porsuk Çayı’nın temiz tutulması amacıyla kovadan balık tutan dilenci heykelini hazırladıklarını ifade eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Vatandaşlarımızın büyük bir bölümü Porsuk’un değerini bildiğinden bu konuda çok hassas davranıyor. Onlardan gelen şikayetler üzerine karikatürize edilmiş bu heykeli koyarak çevre temizliğine mizahi bir açıdan dikkat çekmek istedik” dedi. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Almanya'ya üst düzey iltica başvurusu 600'ü aştı

SONRAKİ HABER

TEM Otoyolu'nda vinç devrildi: 1 işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...