14 Ekim 2017 20:03

Ege Üniversitesinde laikliği savunan öğrencilere beraat

Laiklik mücadelesi için çağrı yaptıklarından dolayı haklarında dava açılan Ege Üniversitesi öğrencileri beraat etti. 

Paylaş

Laiklik mücadelesi için çağrı yaptıklarından dolayı haklarında dava açılan Ege Üniversitesi öğrencileri beraat etti. 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi dersliklerinde, yılbaşı gecesi Reina’da yaşanan katliamı kınamak ve gericiliğe karşı laiklik mücadelesini üniversitelerde büyütme çağrısı yapmak için konuşma yapan Öğrenci Kolektifleri üyesi Tuana Oğuz, Emine Akbaba ve Kutlay Bülbül hakkında açılan dava karara bağlandı. 

Konuşmanın sosyal medyadan yayılması üzerine harekete geçen dönemin rektörü Cüneyt Hoşcoşkun, idari soruşturma başlattı ve Cumhuriyet Savcılığına da suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu üzerine hazırlanan ve mahkeme tarafından kabul edilen iddianameye göre üniversite öğrencileri, eğitim ve öğretim hakkını engellemekle suçlanıyordu. 

Dosyadaki delilleri inceleyen ve sanık ve tanıkları dinleyen İzmir 16 Asliye Ceza Mahkemesi, gerekçeli kararını açıkladı. Mahkeme, söz konusu suçlamanın şartları gerçekleşmediğini belirterek Öğrenci üyesi Tuana Oğuz, Emine Akbaba ve Kutlay Bülbül için ayrı ayrı beraat kararı verdi. 

MAHKEME: EĞİTİM HAKKI ENGELLENMEDİ

TCK 112. Maddede düzenlenen suçun oluşması için eğitim ve öğretim faaliyetinin cebir tehdit veya hukuka aykırı bir yöntem kullanılarak engellenmesi gerektiğini ifade eden mahkemenin gerekçeli kararında şu ifadelere yer verildi "Dosya kapsamı ve tanık beyanlarına göre sanık Tuana'nın suç arkadaşları ile birlikte olay günü amfiye girip hocadan izin alarak 1 dakikalık bir süre içerisinde bildiri okuduğu ,bu sırada amfide eğitim ve öğretim faaliyetinin de icra edilmediği gibi olayda cebir ve tehdit fiilinin de gerçekleşmediği dolayısıyla olayda suç unsurları gerçekleşmediğinden sanıkların atılı suçtan beraatlerine karar vermek gerekmiştir" . (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Beton dökülürken iskele çöktü; 7 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

YPG: Rakka’da IŞİD yenilginin eşiğinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...