14 Ekim 2017 13:36

TV10 eylemi 54'üncü haftasında

KHK ile kapatılan TV10 için düzenlenen eylemin 54'üncü haftasında konuşan HDP Milletvekili Erdal Ataş: İktidar darbe yarışına girdi.

Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan TV10’un 54 haftadır Galatasaray Meydanı’nda süren eylemine katılan HDP Milletvekili Erdal Ataş, “Darbe engellendiğinde demokratik açılımlarının engellenmemesi gerekirken bizim iktidarımız darbe yarışına girdi. Sivil darbeyle bir politika ortaya koydu. Yüzlerce kanal kapatıldı, gazeteciler tutuklandı” dedi.

KHK ile kapatılıp 7 Ekim’de satışa çıkarılan TV10’un 54 haftadır sesini duyurmak için sürdürdüğü eylemde, “Alevilerin sesi susturulamaz”  pankartı açılarak “Özgür basın susturulamaz” sloganı atıldı. Galatasaray Meydanı’nda gerçekleşen eyleme 54. haftasında hak savunucularının yanı sıra HDP Milletvekili Erdal Ataş da destek verdi.

‘TEKÇİ FİKRİYAT BAŞARISIZLIĞA UĞRAYACAK’

Son 1 yılda tırmandırılan siyasetin basın ve yayın alanını hedef aldığını söyleyen HDP’li Ataş, “Darbe engellendiğinde demokratik açılımlarının engellenmemesi gerekirken bizim iktidarımız darbe yarışına girdi. Sivil darbeyle bir politika ortaya koydu. Yüzlerce kanal kapatıldı, gazeteciler tutuklandı. Halkların barış, kardeşlik içinde yaşamasından rahatsız olan tekçi zihniyet, bütün kodları içinde taşıyor. Ne zaman demokrasi gelişse, devreye giren tekçi zihniyet, demokrasi alanında mücadele yürütenlerin sesini susturuyor. TV10, işçi ve emekçilerin sorunlarını dile getiren, Alevi inancı ve kültürünü yeni kuşaklara anlatan basın kuruluşuydu. Geçmiş süreçlerde de tüm dünyada uygulanıyordu bu politika ve o yöntemleri deneyen tekçi zihniyetler yıkılmaktan kendini koruyamadı. Bu tekçi fikriyatın çok yakında 80 milyon tarafından reddedilip başarısızlığa uğrayacağına inanıyorum” dedi. TV10’un 54. hafta eylemi, sanatçı Mehmet Tek’in deyişiyle son buldu. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Silopi'de panzerin ezdiği 2 kardeşin davası 17 ekim'de

SONRAKİ HABER

Kasırganın vurduğu Porto Riko’da gıda krizi yaşanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...