14 Ekim 2017 13:27

Silopi'de panzerin ezdiği 2 kardeşin davası 17 ekim'de

Silopi'de evlerine giren panzerin ezdiği 2 kardeşin davasına aile katılım çağrısında bulundu: Hak ettikleri cezayı alsınlar.

Paylaş

Şırnak Silopi'de evlerine giren panzerin altında kalarak can veren 2 kardeşin ölümüne neden olan 2 polis hakkında açılan davanın ilk duruşması 17 Ekim’de görülecek. Davaya katılım çağrısında bulunan baba Mesut Yıldırım, “Bizi hayattan soğutan ve gülüşlerimizi dahi etkileyen bu olayın failleri, hak ettikleri cezayı alsınlar” diye konuştu.   

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde 3 Mayıs gecesi uykudaki Muhammed (7) ve Furkan Yıldırım (6) kardeşlerin ölümüne neden olan zırhlı aracın sürücüsü tutuklu Polis  Ömer Yeğit ve onu görevlendiren amiri Murat Maden hakkında açılan davanın ilk duruşması 17 Ekim Pazartesi günü görülecek. “Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis istemi ile cezalandırılması istenilen 2 polis hakkında açılan davanın duruşması, Cizre 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde saat 13.00’te görülecek. 

‘23’ÜNDE  DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAYACAKTIK’

Mesut Yıldırım
Baba Mesut Yıldırım

Davaya ilişkin konuşan baba Mesut Yıldırım, bugüne kadar kendilerini yalnız bırakmayan kamuoyuna dava için duyarlılık çağrısında bulundu.
Kaybettiği 2 çocuğunun acısının halen taze olduğunu belirten baba Yıldırım, “Artık hedeflerimizden soğuduk. Bu olay bizi hayattan soğuttu. Gülmek dahi istemiyoruz. Gülüşlerimizi dahi etkiledi” sözleri ile yaşadıklarını anlattı. Yıldırım, “Bizim ciğerimiz yandı başkasının yanmasın. Bu o kadar büyük acı ki, bize bu olayı yaşatanların bile böyle bir acıyı yaşamasını istemiyoruz” dedi. 

Çocuklarının yüzlerini unutmamak için sürekli telefonda bulunan fotoğraflarına baktığını aktaran Yıldırım, “Yaşadığım acıya rağmen sürekli fotoğraflarına bakıyorum. Aile olarak bizi perişan etti. Annem ve büyük ağabeyim bu süreçte yaşadıkları kalp rahatsızlığından dolayı ameliyat geçirdi. Hayatı sevmez olduk. Ölüm bile artık beni korkutmuyor” diye konuştu. Yıldırım, Furkan eğer yaşasaydı 23 Ekim’de doğum gününü kutlayacaklarını söyledi. 

‘TEK İSTEĞİM ADALET’

Çocuklarını kendilerinden koparanların hak ettikleri cezaya çarptırılmasını talep eden Yıldırım, “Tek isteğim budur. Ne bir gün fazla ne de eksik, cezaları neyse almalarını istiyorum. Adalet istiyoruz. Adaletli hukuk insanlarının olduğuna eminim. Bunun üzerinde duracağız. Bu dünyada olmasa bile diğer dünyada hakkımızı alacağız” diyerek kamuoyuna davaya katılma çağrısında bulundu.  

‘İDARE VE ARAÇ SÜRÜCÜSÜ EŞİT DERECEDE KUSURLU’

Olaya ilişkin Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Cizre 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiş, kardeşlerin ölümüne neden olan zırhlı aracın sürücüsü tutuklu Polis Yeğit ve onu görevlendiren amiri Murat Maden hakkında, “Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis ile ceza istenmişti. 

İddianamede yer alan trafik bilirkişice hazırlanan raporda ise, Zırhlı Araç Sürücüsü Yeğit’in, “motorlu araç sürücü sertifikasının” bulunmadığı, bu nedenle sürücünün araç ile ilgili yeterli bilgiye sahip olmaması sonucunda olayın meydana geldiği vurgulanmıştı. Ayrıca, idarenin ve araç sürücüsünün eşit ve aynı derecede kusurlu olduğu yönündeki tespite yer verilmişti.  Öte yandan iddianamede, şüpheli Polis Maden’in, zırhlı personel taşıyıcı eğitim ve kursu bulunmayan Yeğit’i görevlendirmek suretiyle dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranarak “Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak” suçunu işlediği belirtilmişti. (Şırnak/MA)

ÖNCEKİ HABER

EMO’dan ‘Duran- Yıldız Leblebici’ buluşması

SONRAKİ HABER

TV10 eylemi 54'üncü haftasında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...