14 Ekim 2017 13:24

EMO’dan ‘Duran- Yıldız Leblebici’ buluşması

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İstanbul Şubesi Prof. Dr. Duran Leblebici ve Öğretim üyesi Yıldız Leblebici için saygı buluşması düzenledi.

Paylaş

Türkiye’de elektrik elektronik mühendisliği alanında ilk doktora eğitimini yapan Duran Leblebici ve ilk kadın öğretim üyelerinden Yıldız Leblebici için düzenlenen etkinlik İTÜ Gümüşsuyu kampüsü Prof. Dr. Tarik Özker konferans salonunda yapıldı. Etkinliğe 200’ü aşkın mühendis katılırken, etkinliğin açılış konuşmasını yapan EMO İstanbul Şube Başkanı Erol Celebsoy, Duran ve Yıldız Leblebici’nin elektrik-elektronik alanına yaptıkları katkılardan dolayı kendilerine teşekkür etti ve kendilerine saygı duruşunun devam edeceğini söyledi. 

Etkinlikte konuşan Yıldız Leblebici, asıl olarak Duran Leblebici için yapılacağını düşündüğü etkinlikte kendisine de yer verildiği için EMO İstanbul Şubesine teşekkür etti. Duran Leblebici de etkinlik için EMO’ya teşekkür ederken, konuşmasında Türkiye’de elektronik sanayinin gelişimi için yapılan çalışmaları anlattı.  Elektronik sanayinin duayenlerinden Dr. Fikret Yücel de Duran Leblebici’nin üniversite sanayi işbirliğine katkılarını anlattı. Duran ve Yıldız Leblebici’nin çocuğu Yusuf Leblebici, çocukluk dönemindeki akademik yaşantıyı anlatırken, o dönem üretken ve fedakarlıkla çalışılan bir ortamın olduğunu ifade etti. Etkinlik katılımcıların söz aldığı forum ile sona erdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

3 yıl önce öldürülen gazeteci Kadir Bağdu anıldı

SONRAKİ HABER

Silopi'de panzerin ezdiği 2 kardeşin davası 17 ekim'de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...