14 Ekim 2017 09:51

Yüksekova'da mülteci kamyoneti devrildi: 66 yaralı

Hakkari Yüksekova'da Pakistanlı mültecileri taşıyan kamyonet devrildi. 66 kişi yaralı.

Paylaş

Hakkari'nin Yükseova ilçesinde Türkiye'ye giriş yapan 65 mülteciyi taşıyan kamyonet şarampole yuvarlandı. Kazada Pakistan vatandaşı oldukları belirtilen 65 mülteci ve sürücü yaralandı. Büyük bölümü hafif yaralı olan mülteciler ambulanslarla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Kaza, bugün saat 13.00 sıralarında Yüksekova ilçesine 8 kilometre uzaklıkta bulunan Gürdere Köyü yakınlarında meydana geldi. Dağlıca Bölgesi'nden Yüksekova'ya gelen 34 LYV 78 plakalı kamyonet, sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi üzerine 10 metrelik şarampole yuvarlandı. Kazada Türkiye'ye girdikleri ve Pakistan vatandaşı oldukları belirtilen tamamı erkek 65 mülteci ve kimliği tespit edilemeyen sürücü yaralandı. 

KÖYLÜLER YARDIM ETTİ

Kazayı gören köylüler hemen yardıma koşarken, 112, polis ve jandarmaya da haber verildi. Bunun üzerine bölgeye 7 ambulans sevk edildi. Kamyonet kasasından çevreye fırlayan yaralılar köylülerin de yardımıyla ambulanslara konuldu. Yaralılar, ambulanslarla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, bazılarını durumunu ağır olduğu ve kazayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi. Yaralılar arasında bulunduğu belirtilen sürücünün tespit edilebilmesi için araştırmalara devam ediliyor. (Hakkari/DHA)

Hakkari mülteci
Yaralanan mültecilerin çoğunun durumunun hafif olduğu öğrenildi. 

 

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri 655. kez adalet istedi

SONRAKİ HABER

Fildişi Sahili’nde kargo uçağı düştü, dört ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...