30 Temmuz 2012 13:07

Pertek’te Eğitim ve Kültür Evi açıldı

Dersim’in Pertek ilçesinde geçtiğimiz yıl faaliyete geçen Eğitim Destek Evi diğer Bölge illerinde olduğu gibi kapatıldı. Şimdi gençlere ücretsiz eğitim için kurulan ve Tunceli Dayanışma Vakfının desteğiyle eğitime kaldığı yerden devam edecek olan Eğitim ve Kültür Evi, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı

Pertek’te Eğitim ve Kültür Evi açıldı
Paylaş
Ergin Tekin

Açılışta konuşan Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin, Pertek Halk Meclisinin almış olduğu karar üzerine belediye olarak Eğitim Destek Evi açtıklarını, bir yıl gibi kısa bir sürede 250’nin üzerinde öğrenciye, İngilizce, şan, yüzme, SBS, KPSS, YGS, LYS kurslarını ücretsiz olarak verdiklerini belirterek, “Daha sonra bölgedeki diğer illerde olduğu gibi Pertek’teki bu kurum için de kapatma kararı alındı. Şimdi tamamen ücretsiz bir şekilde, gönüllülüğe dayalı bir eğitim kurumunun açılışı için burada bulunuyoruz. Kapatmalara, yasaklamalara karşı Dersimde gönüllü öğretmenlerimizin sayesinde biz bu kurumu açacağız” şeklinde konuştu.

EMEP Genel Başkan Yardımcısı  Ender İmrek ise açılışta yaptığı konuşmada halk iradesini ortaya çıkarmak, halkla birlikte buradaki sorunları çözmek için çaba harcamanın önemine dikkat çekerek, “Eğitimin ücretsiz, eşit, sınavsız olması, özellikle emekçi çocuklarının bu eğitimden yararlanması için mücadeleyi sürdürmemiz gerek. Bunların gerçekleşmesinin asıl koşulu ise demokratik bir halk yönetimidir” dedi. YÖK’ ün de onayı ile Hakkari Üniversitesinin, Çölemerik Yüksek Okulu diye bir tabela astığını söyleyen İmrek, “Ama diğer taraftan iradesini, meşruluğunu doğrudan halktan alan yerel yönetimlerin aldığı kararlar valilikler tarafından, mahkemeler tarafından yok sayılmakta ve yasaklanmakta. Dolayısıyla burada bu eğitim kurumunun aynı zamanda ana dil eğitimi, inançların eşitliği, şovenizm gibi konuları eğitim meselesi edinmesini ve gençliğimizi aydınlatan ileri bir eğitim kurumu olmasını temenni ediyoruz” dedi. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bölgesel asgari ücret geri gelirse!

SONRAKİ HABER

6 ay gurbette 13 saat tarlada…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...