14 Ekim 2017 00:36

Lider Konya deplasmanında unvanını korumak istiyor

Süper Lig’de namağlup liderliğini sürdüren Galatasaray, 8. hafta maçında deplasmanda Atiker Konyaspor ile karşı karşıya gelecek.

Paylaş

Süper Lig’de namağlup liderliğini sürdüren Galatasaray, 8. hafta maçında deplasmanda Atiker Konyaspor ile karşı karşıya gelecek. Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nda saat 19.30’da başlayacak karşılaşmayı Hakem Özgür Yankaya yönetecek. Yankaya’nın yardımcılıklarını Baki Tuncay Akkın ve Serkan Ok yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Serkan Tokat olacak.

Süper Lig’de geride kalan 7 haftada 6 galibiyet ve 1 beraberlikle 19 puan toplayan Galatasaray, Atiker Konyaspor maçını da kazanarak başarılı performansını sürdürmeye çalışacak.

Sarı-kırmızılı takımda tedavisine devam edilen Tolga Ciğerci müsabakada forma giyemeyecek. Serdar Aziz sarı kart cezası sınırında bulunuyor.

Bu sezon Demir Grup Sivasspor, Kasımpaşa ve Bursaspor maçlarında sarı kart gören Serdar Aziz, Atiker Konyaspor karşısında da sarı kart görmesi durumunda cezalı duruma düşecek ve ligin 9. haftasında Fenerbahçe ile oynanacak derbide forma giyemeyecek.

Konyaspor  mücadelesinde kaleyi Muslera koruyacak. Savunmanın sağında Mariano, stoperde ise Maicon forma giyecek. Maicon’un yanında Serdar şans bulacak. Sarı kart sınırında olan milli futbolcu, Tudor tarafından uyarıldı. Hırvat teknik adam, haftaya oynanacak Fenerbahçe derbisinde Serdar’a ihtiyacı olduğunu belirterek kart konusunda dikkatli olmasını istedi. Sol bek için henüz son kararını vermeyen Tudor; Latovlevici ve Linnes arasında tercihini maç günü yapacak. Orta sahada Fernando ve Ndiaye savunmanın önünde forma giyecek. Milli takımda başarılı bir performans ortaya koyan Selçuk ise ikinci yarı oyuna girebilir. Hücumu Feghouli, Belhanda ve Rodrigues ile destekleyecek olan sarı kırmızılılarda 2 haftadır golle buluşamayan Gomis tek forvet olarak sahaya çıkacak.

11 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Galatasaray, Süper Lig’de çıktığı son 11 maçta mağlubiyet yaşamadı. Ligdeki son mağlubiyetini, geride kalan 2016-2017 sezonunun 30. haftasında Kasımpaşa karşısında 3-1’lik skorla alan Galatasaray, ardından ligde çıktığı 11 maçta 10 galibiyet ve 1 beraberlikle rakiplerine 3 puan sevinci yaşatmadı. Geride kalan sezonun son 4 maçını kazanan Galatasaray, bu sezonki 7 karşılaşmada ise 6 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

KONYASPOR GALİBİYETE HASRET

Konyaspor, Galatasaray karşısında ligde 21 maçtır kazanamıyor. Ligdeki son galibiyetini 2003-2004 sezonunun ilk yarısında, 13 Eylül 2003 tarihinde evindeki maçta 1-0’lık sonuçla alan Konyaspor, rakibiyle daha sonra yaptığı 21 karşılaşmadan 17’sini yitirdi, 4’ünde berabere kaldı, 14 yıldır 3 puana ulaşamadı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

TÜPRAŞ'taki iş cinayeti ile ilgili 5 kişi tutuklandı 

SONRAKİ HABER

Hangi balık hangi ayda yenir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...