13 Ekim 2017 21:45

BM: 600 binden fazla sivil hala evsiz

BM, Musul kentinin kurtarılmasını sağlayan askeri operasyonlarına başlamasından bir yıl sonra 600 binden fazla sivilin hala evsiz olduğunu açıkladı.

Paylaş

BM İnsani işler Koordinasyon Bürosu’ndan yapılan açıklamada “673 bin Musullu hala evinden uzak. 274 bini 18 kampta ve kentin etrafındaki acil yardım yerlerinde yaşıyor. 400 bini ise aileleri ve dostları ile veya kiraladıkları evlerde yaşıyor” denildi.

Iraqi News’a göre, Irak İnsani Yardım Koordinatörü Lise Grande, 17 Ekim 2016 tarihinde başlatılan Musul operasyonlarının sonucunda bir milyon insanın kentten kaçmak zorunda kaldığını, bunlardan 327 binin evlerine döndüğünü söyledi. Kentin batısındaki mahallerde durumun, doğu kısımına göre daha zor olduğunu anlatan Grande, Musul’un doğusunda insanların yüzde 97’sinin evlerine döndüğünü, çocukların okula gittiğini, hizmetlerin yeniden tesis edildiğini ve iş yerlerinin açık olduğunu da ifade etti.

Grande, Musul’un batısındaki ise koşulların “çok zor” olduğunu belirtirken de kentin batısının çok büyük ölçüde tahrip edildiğini, dönüş için henüz yeşil ışık yakılmadığını, insanların bubi tuzaklardan korktuğunu ve güvenlikten kaygılandığını vurguladı. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

UNESCO'nun yeni genel müdürü Fransa'nın adayı Azoulay oldu

SONRAKİ HABER

Suriye’de 120 ÖSO üyesine af çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...