13 Ekim 2017 16:02

Okula gitmek için her gün 6 kilometre yürüyorlar

Antep'in merkez Şehitkamil ilçesine bağlı olan Dülük Mahallesi’nde 600 öğrenci 6 kilometre uzaklıktaki okula yürüyerek gidiyor.

Paylaş

Mahalle sakinlerinin fabrikalarda asgari ücret alarak kıt kanaat geçindiğini ve özel servislerle çocuklarını okula gönderecek duruma sahip olmadıklarını, ailelerin bir kısmının çocuklarını okula gönderemediklerini söyleyen mahalleli Avukat Umut Yılmaz, “Gönderenler de çocuklarına günlük 6 kilometre yol yürütüyor. Küçücük çocuklar. 6 yaşındaki çocuk günde 6 kilometre yürürse eğitimden verim alamazsınız. Antep’teki servis şoförleri aylık 250 lira istiyor. Bir köylünün 2 çocuğu olduğunu düşünsek 500 lira aylık servis ücreti yapar. Orası asgari ücretle fabrikada çalışan işçiler. Bu insanlar maaşlarının 3’te 1’ini servis ücretine veremezler” diye konuştu. 

‘BU ÇAKIL TAŞI DÖNEMİNDE YAŞANIR’

Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürünün mahalle sakinlerine herhangi bir açıklamaya katılmamaları için baskı yaptığını aktaran Yılmaz, “İlçe milli eğitim müdürünün o köyün yolunu hatırlaması bizi çok mutlu etti.  Demek ki orayı biliyormuş. Kendisi bir siyasi gibi davranıp servis bulacağına, kalkıp orada baskı yapması kendisinin memuriyet anlayışıdır. Milli Eğitim Bakanı ‘O elmas dönemini hepimiz yaşıyoruz’ diyor. Antep’te bir köyün servis sorunu elmas döneminde yaşanacak bir şey değildir. Bu ancak çakıl taşı döneminde yaşanır. Çakıl da, elmas da bir maden sonuçta. Bakanımız herhalde bir sürçülisan etti” dedi. (Antep/MA)

ÖNCEKİ HABER

Öğrenciler okul dönüşü TIR'ın altında kaldı: 1 ölü, 1 yaralı

SONRAKİ HABER

Trump: İran'la yapılan nükleer anlaşmayı sürdürmeyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...