13 Ekim 2017 14:16

Tarihi hamamın kurşunları, 3. kez çalındı

Erzurum’un Yakutiye ilçesindeki tarihi hamamın çatısındaki kurşun levhalar, önlem alınmadığı için bir haftada 3’üncü kez çalındı.

Paylaş

Erzurum’un merkez Yakutiye ilçesinde, 18’inci yüzyılda inşa edilen İki Göbek Hamamı’nın çatısındaki kurşun levhalar, önlem alınmadığı için bir haftada 3’üncü kez çalındı. Hamamın İşletmecisi Serkan Tazegül, “Hırsızlar, hamamın üzerinde, neredeyse koruyucu kurşun levha bırakmadı. Pahalı olduğu için çalınan kurşun levhanın yerine aynısını koyamayınca brandayla kapattık” dedi.

ÇÖZÜM BRANDA OLDU!

Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait, buharlı saunayla şok duşu da bulunan ve 650 metrekarelik alanı kaplayan 100 kişilik hamama yağmurun zarar vermeye başladığını belirten Tazegül, şunları söyledi: “Hırsızlar, yıllardır hamamın çatısındaki kurşun levhaları çalıyor. Hiçbir önlem alamadık. Son bir haftada verdikleri zarar ise büyük oldu. Zararımız, yaklaşık 90 bin lira. Tarihi eser olduğu için bizim bir şey yapmamıza izin verilmiyor. Duvar çok alçak. 5 yaşındaki çocuk bile buraya rahatlıkla çıkabilir. Çalınan kurşun levhaların yerine sac yaptıralım dedik ona da müsaade etmediler. Tarihi eser olan hamama Vakıflar Bölge Müdürlüğünün sahip çıkmasını istiyorum. Duvar uzatılırsa hırsızlar çatıya çıkamaz ve böylece sorun ortadan kalkar.” (Erzurum/DHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Doğan: ‘Çocukları mağdur edecek proje iptal edilsin’

SONRAKİ HABER

Pendik'te öldürülen Helin, 'Sokağa çıkmaya korkuyorum' demiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...