13 Ekim 2017 14:07

CHP'li Doğan: ‘Çocukları mağdur edecek proje iptal edilsin’

CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, Şişli Endüstri Meslek Lisesinin yıkılması sonucu yaşanacak mağduriyeti Meclise taşıdı.

Paylaş

Bir süreden beri Şişli Endüstri Meslek Lisesinin yıkılması, öğrencilerin Kurtuluş Ortaokuluna nakledilmesi, Kurtuluş Ortaokulu öğrencilerinin de Mahmut Şevketpaşa Ortaokuluna nakledilmeleri gündemde.

CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan da, yıkılmak istenen Şişli Endüstri Meslek Lisesinin öğrenci velileriyle bir araya gelerek okulun yıkım projesinin askıya alınmasını istedi. Doğan, ayrıca konuyu TBMM’ye de taşıdı.

Okulda eğitim gören 3 bin 600 öğrencinin nitelikleri gözetilmeden diğer okullara yönlendirileceğini ve bunun aynı zamanda diğer okullarda okuyan öğrencileri de mağdur edeceğini ifade eden Doğan, “Öğrencilerin, velilerin ve eğitimcilerin menfaatini korumakla yükümlü olan Milli Eğitim Bakanlığı, vakıfla yaptığı protokolde müteahhidin taleplerini değil tüm bu hususları gözetmesi gerekirdi. Eğitim yılı başladıktan sonra hayata geçirilmek istenen bu projenin derhal askıya alınmasını talep ediyoruz” diye konuştu. Doğan, konuyu Meclise de taşıyarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ayşegül Terzi davasında skandal savunma: Müstehcen oturdu!

SONRAKİ HABER

Tarihi hamamın kurşunları, 3. kez çalındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...