13 Ekim 2017 13:45

IŞİD'in Sultanahmet saldırısı: Sadece 4 sanığa ceza istendi

12 Alman vatandaşının hayatını kaybettiği IŞİD'in Sultanahmet saldırısının 17 sanıklı davasında savcı sadece 4 sanık için ceza istedi.

Paylaş

12 Alman vatandaşın öldüğü IŞİD’in Sultanahmet'teki canlı bomba saldırı davasında savcı; 17 sanıklı davada sadece 4 sanığa ceza istedi. Biri tutuklu 13 sanık hakkında ise beraat talep etti. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada 5 tutuklu sanık hazır bulundu. Duruşma savcısı esasa ilişkin mütalaasını sundu.
 
Mütalaada, sanıklar Atala El Hasan El Mayyuf, Fevzi Muhammed Ali ve Halil Derviş'in, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs"suçundan 1 kez, "12 kişiyi terör amaçlı öldürmek" suçundan 12'şer kez olmak üzere 13'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Aynı sanıklar hakkında, saldırıda yaralanan 16 kişi için de, "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan da 208'er yıldan 320'şer yıla kadar hapis cezası talep edildi. Mütalaada, "Patlayıcı madde bulundurmak" suçundan ise 8'er yıldan 16'şar yıla kadar hapis cezası talep edildi. Tutuklu sanık Abdurrahman Faiz Rashıd hakkında ise, "IŞİD üyeliği" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

 

{{269837}}

 

13 SANIĞIN BERAATİ İSTENDİ

 

Mütalaada, tutuklu sanık Mohammed Khaled Hawaslı ile tutuksuz 12 sanık hakkında ise, atılı suçları işlediklerine dair mahkumiyetlerine yeterli, kesin ve inandırıcı deliller elde edilemediği öne sürülerek beraat talebinde bulundu. Mütalaada, saldırının şu şekilde gerçekleştirildiği anlatıldı; "DAEŞ silahlı terör örgütü mensubu olan, bu örgütün faaliyet bölgelerinde birçok sayıda silahlı çatışmalara katılan Nabıl Fadil isimli terör örgütü militanı 12 Ocak 2016 tarihinde Sultanahmet Meydanı'nda bulunan Dikilitaş önüne tek başına gelerek, önceden üzerine bağladığı bombayı Alman turist kafilesinin içine girdiği sırada patlatması sonucu 12 Alman vatandaşın ölümüne 16 kişinin de yaralanmasına yol açtığı..."

 

DURUŞMA KARAR İÇİN ERTELENDİ

 

Mütalaada, sanıklardan Atala El Hasan El Mayyuf, Fevzi Muhammed Ali ve Halil Derviş'in saldırıyı organize ettikleri, canlı bomba Nabıl Fadil'e bombayı getirdikleri ve kendisini patlatması talimatını verdikleri belirtildi. Duruşma karar bağlanmak üzere 20 Kasım'a ertelendi. (İstanbul/DHA)

 

{{270115}}

 

{{101630}}

 

{{303386}}

ÖNCEKİ HABER

'Topkapı Sarayı çevresi 1. derece sit alanından çıkarılıyor'

SONRAKİ HABER

Ayşegül Terzi davasında skandal savunma: Müstehcen oturdu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...