13 Ekim 2017 12:38

Erdoğan'dan bu kez de CHP'li belediyeye müdahale

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Belediye Başkanı'nın AKP'li kadın Belediye Meclis Üyesini konuşturmamasına ilişkin 'Bunun hesabını verecek' dedi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP’li Çanakkale Belediye Başkanının AKP’li kadın Belediye Meclis Üyesini konuşturmamasına ilişkin “Bunun hesabını verecek” diye konuştu ve konu hakkında talimat verdi, Çanakkale etkinliklerinde Belediye Başkanının konuşturulmayacağını söyledi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise kamuoyunda farklı bir algı yaratılmaya çalışıldığını belirterek, “Bir cumhurbaşkanının talimatıyla tören adapları değişmez” dedi.

ERDOĞAN’DAN TALİMAT

Erdoğan Çanakkale Belediye Başkanının AKP’li kadın Belediye Meclis üyesini konuşturmamasına ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Ciddi bir terbiyesizlik yaptı. Bizim meclis üyemize, bir bayan, hani bunlar kadın hakları savunucusuydu, seçilmiş bir meclis üyesine, ‘sesini kes’,‘çık’, diyor. Ben de talimatını verdim. Bu belediye başkanını 18 Mart’ta Çanakkale törenlerinde konuşturmayacaksınız. Oradaki düzenlemenin faili hükümettir, validir.Bu seçilmişler için de böyle bir adımı attı. Bunun hesabını verecek” 

BELEDİYE BAŞKANINDAN CEVAP 

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’dan cevap gecikmedi. Gökhan, “Zaten ‘konuşturmayın’ dedikleri yerde kendi törenlerini yapıyorlar. Biz akşam Çanakkale halkıyla birlikte fener alayımızı yapıyoruz. Fener alayından da beni men edecek hali yok herhalde. Bu talimat, benim açımdan bir anlam ifade etmiyor” dedi.

AYRIŞTIRICI TALİMAT

Erdoğan’ın talimatlarını değerlendiren Gökhan, Cumhurbaşkanı’nın “ayrı” ve “ayrıştırıcı” bir anlayışta olduğunu vurgulayarak, “Bir belediye meclisi toplantısında bir siyasi partinin içini konuşturmamak suçsa, ‘konuşturmayacağım’ diyeceğine soruşturma açtırsın. Bir cumhurbaşkanının talimatıyla tören adapları değişmez.Ama katılmasın diyorsa katılmayız da. Zaten onlar kendi törenlerini yapıyorlar. Orada Çanakkale halkı da yok. Biz akşam Çanakkale halkıyla birlikte fener alayımızı yapıyoruz. Fener alayından da beni men edecek hali yok herhalde. Bu talimat, benim açımdan bir anlam ifade etmiyor” diye konuştu.

ZIRHIN ARKASINDA

Belediye meclisinde yaşanan olayın ardından AKP’lilerin farklı bir algı yaratmaya çalıştığını belirten Gökhan, “Aslında belediye meclisinin adabını koruduğum için bana teşekkür etmesi lazım. Olayın ardından kötü bir algı yarattılar. Benim orada ‘konuşma otur’ dediğim kişi arka sıralardaki bir AKP’li.Başkan vekiline söylemediğim açık. Bunlar görüntülerde görülüyor. Ama buradan da o algıya devam ediyor herhalde. 

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Çanakkale Belediye Meclisi toplantısında AKP Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu, CHP’nin delege seçimlerini gündeme getirmişti. Gökhan da bunun bir siyasi partinin iç meselesi olduğunu, konunun tartışılacağı platformun belediye meclisi olmadığını belirtmişti. Bu sırada arka sıralardaki bir AKP’li meclis üyesinin de müdahil olması üzerine mikrofonu kapattırmıştı. (HABER MERKEZİ)


TASFİYE DE ISRAR

Partisinin Genel Merkezinde genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan belediyelerine başlattığı tasfiye operasyonuna dair ısrarcılığını yeniden ortaya koydu. Erdoğan, “Değişim ihtiyacı olan yerlerde bugüne kadar hizmet etmiş arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizim bu kardeşlerimizle, yollarımızı kaybettik diye bir şey kesinlikle anlaşılmamalı. Biz buna sıradan, diğer partiler gibi bakmayacağız. Davada olay zaman zaman makam mevki değişikliğini gerektirebilir. Bundan dolayı da kimse üzülmemeli. Kime ne zaman hangi mevkide görev düşeceği belli olmaz. Belediyelerde de şimdiden bir takım düzenlemeler yapmaya başladık. Kritik gördüğümüz bir takım yerlerde mevcut isimlerin çekilmesi konusundaki kararımızı adım adım hayata geçiriyoruz” dedi.

KİMSE GÖRÜŞME TALABİNDE BULUNMADI

ABD ile yaşanan vize krizine ilişkin konuyu konuşan Erdoğan şöyle dedi: “Ey Amerika. 400 dönüm arazide böyle bir kişi besliyorsun ondan sonra da belge istiyorsun. Al sana belge. Zaten gönderdiğin bir büyükelçi var ki adeta Amerika’yı yönetiyor. Kendine göre bize bunların belgeleri verilmedi diyor. Bunun belgesini sana Dışişleri Bakanlığı vermez, yargı verir. 4’ünden beri kimse görüşme talebinde bulunmadı. Dünyaya da yalan söylüyorlar. Elbette biz ülkemizde kendini sosyal demokrat hisseden herkese saygı duyduk, duyuyoruz. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gelir vergisinde geri adım, MTV'ye yüzde 25 zam

SONRAKİ HABER

Sabancı sanığına 'Neden intihar etmiyorsun' sorusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...