13 Ekim 2017 10:37

Araç garantili köprülerden sonra, turist garantili tema park

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankapark’ın işletme hakkını 3 milyon Çinli turist gelme karşılığında Katar ve Çinlilere vereceğini iddia etti. 

Paylaş

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Büyükşehir Belediyesinin Atatürk Orman Çiftliği arazisinde kurulan Ankapark’ın işletme hakkını 3 milyon Çinli turist gelme karşılığında Katar ve Çinlilere vereceğini iddia etti. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mecliste görüşmeleri devam eden torba yasayla Ankapark’ta plan yapma yetkisinin ve intifa hakkının 10 yıldan 30 yıla çıkartıldığını hatırlattı. 

İstifa tartışmalarıyla gündeme gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in daha önce Ankapark için ihale yapılacağını açıkladığını belirten Candan, Ankapark’ın işletmesinin 3 milyon Çinli turist gelme garantisiyle Katar ve Çinliler’e verileceği duyumunu aldıklarını ileri sürdü. 

KABUL EDİLEMEZ

Ankapark’ın işletme süresinin 30 yıla çıkartılmasının arkasında yatan nedenin Çinli ve Katarlı işletmelere turist garantili işletmesinin verilmesi isteği olduğunu söyleyen Candan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Hukuksuz olarak AOÇ alanlarında inşa edilmiş ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak açtığımız davaların devam ettiği AOÇ alanlarında ticaret yapmanın suç olduğunu bile bile hangi akla hizmet ile turist garantili işletme görüşmeleri yapıyorsunuz? Bugün görevden istifası istenen Melih Gökçek’i yargıdan kurtarmanın başka bir yolu hayvanat bahçesi alanının süre uzatımıdır. Yapımı büyük kamu zararına yol açan kamu kaynaklarının israf edildiği Ankapark’ın hesabını vermeden bir de süre uzatımı talebi kabul edilemez.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Meclis binası 153 milyona yenileniyor

SONRAKİ HABER

Tüm dünyada kadınlar cinsel saldırı ile karşı karşıya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...