13 Ekim 2017 09:41

Kocaeli'deki gençlik örgütleri Faruk Kıyak'a tepki gösterdi

Kocaeli'deki gençlik örgütleri, katliam canlandırmasını 'keşke gerçek olsa' diye paylaşan eski DHA muhabiri Faruk Kıyak'a tepki gösterdi.

Paylaş

Kocaeli Üniversitesi'nde 10 Ekim için yapılan bir anmada haber yapmak için anmaya katılan DHA muhabiri Faruk Kıyak, mizansenin bir parçası olan ve yerde yatan öğrencilerin olduğu görüntünün üzerine "keşke gerçek olsa" ve ."köpek bile yeter dedi" yazarak instagram hesabından paylaşmıştı.

Kocaeli’de gençlik örgütleri konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamayı okuyan Diren Göymen Faruk Kıyak'ın paylaşımınınardından barışı ve insanlık değerlerini savunan herkesle birlikte geniş bir tepki oluşşturulduğunu dile getirdi. Bu tepkinin karşısında yer alanların da olduğunu söyleyen Göymen, "Ertesi gün Kocaeli Koz'un Faruk Kıyak' ın paylaşımının art niyetsiz olduğunu iddia eden ve durumu masumlaştıran aynı Zamanda  örgütlenen tepkiyi de haksız olduğu gerekçesiyle hedef gösteren bir haberiyle karşılaştık." dedi.

Faruk Kıyak'ın paylaşımının düşünce özgürlüğüne dayanan basit bir sosyal medya paylaşımı olmadığını dile getiren Göymen, "Paylaşımın ifade ettiği anlam sınır kapılarından elini kolunu sallayarak geçen en merkezi yerlerde insanları katleden katillerin arkasında saf tutmaktır." dedi.

Katillerin yanında katliamların arkasında saf tutan Faruk Kıyak'ın tepkiler sonucu DHA tarafından işten çıkarılmasının herkese ders olması gerektiğini söyleyen Göymen, "Ne 10 Ekim'i ne de Türkiye halklarına yaşatılan katliamları unutturmayacağız.Bu memlekete sahip çıkan onurlu insanlar olduğu sürece katliamın sorumlularını katliamlara alkış tutanları her ne sıfatla olursa olsun kampüslerimizde, kentlerimizde memleketimizde barındırmayacağız." dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gezi protestolarının 'sapanlı teyze'si tutuklandı

SONRAKİ HABER

Galatasaraylı Fernando: Şampiyonluğa odaklandık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...