13 Ekim 2017 09:22

Karabük'te aç kalınca köye inen ayı tele takıldı

Karabük'ün Bulak köyünde aç kaldığı için bir evin bahçesine kadar inen ayı, bahçenin kenarındaki ağaçta bulunan tel aparata takıldı.

Paylaş

Karabük merkeze bağlı Bulak Köyü'nün 2 kilometre dışındaki eve 100 metre uzaklakta bulunan meyve bahçesine gelen ayı, bahçenin dışındaki ağaçların arasında, yaban hayvanlarının meyvelere zarar vermesini önlemek için kurulan tel aparata yakalandı. Sol ön ayağı çelik tele takılan ayıyı gören ev sahibi, Karabük Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi'ne haber verdi.

Safranbolu Belediyesi Hayvan Barınağı veteriner hekimi İzzet Kubilay gözetiminde ayı iğne ile uyuşturuldu. Bir süre bekleyen ekipler, ayının bayılmasından sonra teli kesti. Telden kurtulmak için çırpınırken ayağından yaralanan ayının tedavisi de yapıldı. Doğal ortamına bırakılan hayvan, bir süre sonra kendine gelerek uzaklaştı. Yaban hayvanlarının meyvelere zarar vermesini önlemek için kurulan tel aparat, sökülerek kaldırıldı.

Karabük Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ahmet Işık, ayı başta olmak üzere karaca, geyik, kurt gibi büyük memeli türlerin koruma altında olduğunu hatırlattı. Yaban hayvanlarının ormanlık alanda kendi yaşam alanlarında beslenebildikleri takdirde yerleşim yerlerine gelmeyeceklerini belirten Işık, "Yaban hayatın beslenebilmesi için kuşburnu, kızılcık, alıç, yabani elma gibi orman meyveli türlerin korunması ve geliştirilmesi önemli. Koruma faaliyetlerimiz devam edecek'' dedi. (Karabük/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Alper Taş direnişteki Paşabahçe cam işçilerini ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Gezi protestolarının 'sapanlı teyze'si tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...