13 Ekim 2017 08:49

Dominikli komünist Jesus Adon yaşamını yitirdi

Dominik Cumhuriyeti Komünist Emek Partisi (PCT) Polit Büro üyesi Jesus Adon 'solunum durması' nedeniyle yaşamını yitirdi.

Paylaş

Dominik Cumhuriyeti Komünist Emek Partisi (PCT) Polit Büro üyesi Jesus Adon yaşamını yitirdi. PCT adına yapılan açıklamada, bir süredir hastanede yatan Dominikli devrimcinin, ‘solunum durması’ nedeniyle önceki gün hayatını kaybettiği duyuruldu. 

‘TÜM HAYATINI DEVRİME ADADI’

PCT Genel Sekreteri Manuel Salazar imzalı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Derin bir üzüntüyle halkımızı, devrimci hareketi ve kamuouyunu bilgilendiriz ki, yoldaşımız Jesus Adan solunum durması nedeniyle yaşamını yitirmiştir. Tüm yaşamını devrime adamış büyük bir komünisti, yoldaşımzı kaybettik. Yoldaş Jesus Adon, PCT’nin Polit Büro üyesiydi. 40 yıl önce, Flavio Suero Öğrenci Cephesi (FEFLAS) ile devrimci mücadeleye katılmıştı.

Diyabet ve kalp-damar hastalıkları gibi çeşitli sağlık sorunları yaşıyor, hekim arkadaşlarımızla birlikte yaşamaya devam etmek için mücadele ediyordu. Ama ölüm kazandı. Bize büyük bir darbe vurdu. 

Jesus Adon, bir devrimciydi ve ne ölümün ne başka sorunların karşısında boyun eğmeyi kabul etmezdi. Bu nedenle Jesus Adon gitti ama hala bizimle! Kalplerimizde ve yumruklarımızda yaşamaya devam edecek. Yaşasın devrim!” (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

OHAL 5. kez uzatılıyor

SONRAKİ HABER

TGS eğitim kampı başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...