12 Ekim 2017 22:44

Meşale Tolu'nun babasından Alman hükümetine çağrı

11 Ekim'deki duruşmada tahliye edilmeyen Çevirmen Meşale Tolu'nun babası, Alman hükümetinden kızı için daha fazla çaba göstermesini talep etti.

Paylaş

11 Ekim'deki duruşmada tahliye talebi reddedilen Çevirmen Meşale Tolu'nun babası, Alman hükümetinden kızı için daha fazla çaba göstermesini talep etti. Baba Tolu "Kızım demir parmaklıklar ardında unutulmamalı" diye konuştu.

DW Türkçe’nin haberine göre Türkiye'de örgüt üyeliği ile suçlanan Alman vatandaşı çevirmen ve muhabir Meşale Tolu’nun babası Alman hükümetine kızının tahliye edilmesi için daha fazla çaba gösterme çağrısında bulundu. Mahkeme, Tolu’nun yargılandığı davanın 11 Ekim Çarşamba günü yapılan ilk duruşmasında tutukluluğunun devamına karar vermişti.
Ali Rıza Tolu, perşembe günü İstanbul’da Alman Haber Ajansı DPA’ya yaptığı açıklamada Alman hükümetinin kızının özgürlüğüne kavuşmasını sağlamak için elinden geleni yapmasını talep etti ve "Meşale Tolu parmaklıklar ardında unutulmamalı" diye konuştu. Tolu,"Bir baba olarak beni ilgilendiren tek konu kızımın serbest bırakılması" diye konuştu.

MEŞALE TOLU'NUN ÜÇ YAŞINDAKİ OĞLU

Ali Rıza Tolu, annesi ile birlikte Bakırköy Kadın Cezaevinde kalan üç yaşındaki torununun Almanya’ya getirilip getirilmeyeceğine henüz karar verilmediğini açıkladı. Buna, kızı Meşale Tolu’nun karar vereceğini belirten Ali Rıza Tolu, bu konuyu gelecek hafta yapacağı ziyarette kızı ile açıklığa kavuşturacağını kaydetti.

Tolu, çocuğun aynı şekilde cezaevinde tutulan babasının ise Perşembe günü yaptığı cezaevi ziyaretinde bu konuda onay verdiğini söyledi.

Ali Rıza Tolu, duruşma öncesi, Pazartesi günü torununu cezaevinden almış ve kızının tahliye edilmemesi halinde torununu muhtemelen Almanya’ya getireceğini açıklamıştı. 

Aralarında Tolu'nun da bulunduğu, 14'ü tutuklu 18 sanığın yargılandığı dava, Silivri Adliyesi'nde 11 Ekim Çarşamba günü görülmeye başlandı. Mahkeme, 6 Mayıs 2017 tarihinde Türkiye'de gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Tolu’nun tahliye talebini reddetti.

Etkin Haber Ajansı (ETHA) için gönüllü muhabirlik ve çevirmenlik yapan Meşale Tolu  ve diğer 17 sanık, "terör örgütü üyeliği” ve "terör örgütü propagandası” yapmakla suçlanıyor. Meşale Tolu, hakkındaki iddiaları reddediyor. (HABER MERKEZİ)

{{334705}}
 

ÖNCEKİ HABER

İsveç'te silahlı saldırı: 4 yaralı 

SONRAKİ HABER

Beşiktaş Ankara’da çıkış arayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa