12 Ekim 2017 21:03

ABD’li ünlü sanatçılardan hak savunucularına destek

Whoopi Goldberg, Zoe Kravitz ve Ben Stiller gibi birçok ünlü Türkiye’de tutuklu bulunan hak savunucularına destek verdi.

Paylaş

Whoopi Goldberg, Zoe Kravitz ve Ben Stiller gibi birçok ünlü Türkiye’de tutuklu bulunan hak savunucularına destek verdi.

Türkiye’de tam 100 gündür özgürlüklerinden mahrum olan insan hakları savunucularının derhal serbest bırakılması çağrısına çok sayıda ünlü isim katıldı.

Uluslararası Af Örgütü ABD Şubesi tarafından Türkiye’nin ABD Büyükelçisi'ne gönderilen mektuba Zoë Kravitz, Ben Stiller, Mark Ruffalo, Whoopi Goldberg ve Zach Galifianakis’in de aralarında bulunduğu 20’nin üzerinde sanatçı ve ünlü isim imza verdi. 

Daha önce de Peter Gabriel, Juliette Binoche, Jane Birkin, Angélique Kidjo, Annie Lennox ve Bono gibi ünlü sanatçılar da insan hakları savunucuların serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu.  

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Direktörü İdil Eser’in de aralarında bulunduğu 10 hak savunucusu 5 Temmuz’da, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç ise bu tarihten bir ay önce gözaltına alınmıştı. 4 Ekim’de savcı tarafından hazırlanan iddianamede 11 insan hakları savunucusunun 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Uluslararası Af Örgütü ABD Şubesi tarafından Büyükelçi Serdar Kılıç’a hitaben bugün yayımlanan ve Türkiye hükümetine insan hakları savunucularını derhal serbest bırakma çağrısının yer aldığı mektubu imzalayan isimler şöyle: Zoë Kravitz, Nazanin Boniadi, Don Cheadle, Marisa Tomei, Adam McKay, Paul Haggis, Joshua Malina, Fisher Stevens, Claire Danes, Ben Stiller, Whoopi Goldberg, Mike Farrell, Eva Orner, Peter Sarsgaard, Tim Roth, Kathy Najimy, Mark Ruffalo, Zach Galifianakis, Bruce Cohen, Shira Piven, Mike White, Tim Kring, and James McAvoy.

Temmuz ayında Fransız Libération gazetesinde yayımlanan mektuba ise Juliette Binoche, Angélique Kidjo, Jane Birkin gibi ünlü sanatçılar destek vermişti.

Ayrıca, Annie Lennox, Patrick Stewart, Ken Loach ve Peter Gabriel Twitter üzerinden insan hakları savunucularının derhal serbest kalmaları çağrısında bulunmuştu. U2 grubunun solisti Bono’da hak savunucuların serbest bırakılması çağrısına katılmıştı. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

ABD'de toplu firar girişimi: Birçok polis ve gardiyan yaralı

SONRAKİ HABER

Cinsel tacizle suçlanan Ben Affleck özür diledi 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...