12 Ekim 2017 18:12

'Almanya da vizeleri askıya alabilir'

Alman Die Welt gazetesi, 'Berlin’in başka bir dil de konuşabileceğini Erdoğan’a gösterme vakti geldi' diye yazdı.

Paylaş

Almanya gazeteleri, Almanya vatandaşlarının Türkiye'de tutuklanmasına karşı sert yaptırımlar istiyor. Alman Die Welt gazetesi, 'Berlin’in başka bir dil de konuşabileceğini Erdoğan’a gösterme vakti geldi' diye yazdı ve vizelerin askıya alınmasını önerdi.

DW Türkçe’nin aktardığına göre Die Welt gazetesindeki yorumda, Alman vatandaşlarının Türkiye’de tutuklanması eleştirilerek, federal hükümetin Türkiye’ye yönelik tutumunu sertleştirmesi talep edildi. Yazıda “Neden Erdoğan’a bir ültimatom verilmiyor? Türk hükümetinin dört hafta içinde 11 rehini serbest bırakmaması halinde, Alman topraklarındaki Türkiye’den gelen bütün Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) memurlarının bir ay içinde ülkeyi terk etmesi istenebilir. Ayrıca Almanya’ya gelmek isteyen Türklerin vize işlemleri askıya alınabilir. Bunun yanı sıra Berlin, Almanya’daki 14 Türk Başkonsolosluğunun yarısını kapatabilir. Kim rehin alırsa, ona rehin alan kişi muamelesi yapmak gerekir” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca  Regensburg merkezli Mittelbayerische Zeitung’daki yorum da anımsatılarak Berlin’de yeni kurulacak hükümetin Ankara’ya yönelik nasıl bir tavır izlemesi gerektiği sorusuna yanıt arandı ve şu ifadeye yer verildi: “Türk yargısı tarafından Alman insan hakları savunucuları ve gazetecilere yöneltilen suçlamalar absürt; bu insanlar Avrupa ile oynanan siyasi poker kapsamında keyfi olarak tutulan rehineler... Yeni kurulacak Jamaika koalisyonunun şu soruyu yanıtlaması gerekiyor: Ankara’ya karşı nasıl bir tutum izlenmeli? Berlin’de müstakbel hükümet ortakları bu konuya yanlış anlaşılmaya yol açmayacak şekilde açıklık getirmeli. Tutuklu bulunan Almanların koşulsuz serbest bırakılması temel talep olmalı. İkinci olarak da, ancak Türkiye’de hukuk devletinin temel kurallarının yeniden geçerli olması halinde, ilişkiler normalleşebilir ve diyalog sağlanabilir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ekmek almaya giderken başından vuruldu: 2 yıldır şüpheli yok

SONRAKİ HABER

Manos Yayınevi, kuruluş kokteylini gerçekleştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...