12 Ekim 2017 17:37

Van’da '8. Nota Sanat Merkezi' açıldı

Van'da tiyatro ve müzik öğretmenlerinin bir araya gelerek oluşturduğu '8. Nota Sanat Merkezi', 15 Ekim’de derslere başlayacak.

Paylaş

Tiyatro ve müzik öğretmenlerinin bir araya gelerek oluşturduğu 8. Nota Sanat Merkezi Van’da açıldı. 15 sanatseverin bir araya gelerek oluşturduğu sanat merkezi 15 Ekim’de derslere başlayacak. Van’da alternatif sanat merkezlerinin olmamasından kaynaklı ihtiyaç olarak açıldığını aktaran Tiyatro Çalışanı Perinaz Delazy, “Sanat dediğimiz zaman güçlü bir kültür merkezi akla gelmiyor. Genelde maddi bir kaygı güdülüyor. Biz bu algıya alternatif yaratmak için bu kültür merkezini açtık” dedi. 

‘HEDEFİMİZ GERÇEK SANATLA BULUŞMAK’

Müzikte toplam 7 nota bulunmasına rağmen merkezin ismini neden 8’inci nota yaptıklarını anlatan Delazy, 8’nci notanın kültür merkezi olduğunu ve yeniden yaratmak anlamına geldiğini ifade etti. Sistemin kültür merkezlerini tamamen para algısı üzerine kurduğunu, ancak açılan kültür merkezinde bu algıyı yıkmak istediklerini dile getiren Delazy, “Burada hangi oyunu oynayacağımız, kimin şarkılarını söyleyeceğimiz önemli. Amacımız gerçek sanat ile buluşmaktır” dedi.

‘KURS BİTİRME BELGESİ VERİLECEK’

Önceliklerinin gençlere alternatif olabilme kaygısı taşıdıklarını aktaran Delazy, erbane, bağlama, gitar, bateri, piyano, kaval, keman ve tiyatro olmak üzere toplamda 8 dalda derslerinin olduğunu dile getirdi. Kayıt süresinin 15 Ekim tarihinde sona ereceğini hatırlatan Delazy, “Her ders kendi içinde 3 seviye olacak ve her seviye toplam 6 ay sürecek. Bu süreci başarı ile bitiren öğrencilere ise dönem sonunda kurs bitirme belgesi verilecek” diye konuştu. (Van/MA)

ÖNCEKİ HABER

Güvenle dokunduğumuz yerler mikrop yuvası olabilir

SONRAKİ HABER

BIFED başladı: 'Kardeşçe bir dünya umuduyla...'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa