12 Ekim 2017 15:21

Tarsus ve Diyarbakır'da öğrencilerde zehirlenme şüphesi

Mersin Tarsus'ta 15, Diyarbakır Ergani'de ise 30 öğrenci zehirlenme şüphesi ile hastanelere kaldırıldı.

Paylaş

Mersin'in Tarsus ilçesinde 15 öğrenci, Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde ise 30 öğrenci zehirlenme şüphesi ile hastaneye kaldırıldı.

Tarsus Kavaklı Mahallesi'nde yaklaşık 1500 öğrencinin eğitim gördüğü Çukurova Sanayi Ortaokulunda, 7- E sınıfında öğrenim gören 15 öğrenci, nefes alamama, boğaz ve burun yanması şikayeti ile okul yönetimine gidince, öğrenciler çağrılan ambulanslarla Tarsus Devlet Hastanesine kaldırıldı. Öğrencilere burada oksijen takviyesi yapıldı. Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu, konu ile ilgili araştırmanın sürdüğü belirtildi. İlçe Emniyet Müdürü Halis Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı ve İlçe Sağlık Müdürü Füsun Kaleli de hastaneye giderek öğrencileri ziyaret edip bilgi aldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki Demirli Baran İlk ve Ortaokulunda eğitim gören 30 öğrenci de yedikleri öğlen yemeği sonrası zehirlenme belirtileriyle hastaneye kaldırıldı.

Ergani'de 30 öğrencinin yediği yemekten zehirlenmesiyle ilgili Diyarbakır Valiliğince yapılan yazılı açıklamada, "12/10/2017 tarihinde İlimiz Ergani İlçesi Demirli Baran İlk/Ortaokulunda, 30 öğrenciye öğle yemeği olarak dağıtılan kumanyadan yiyen 30 öğrencimizin karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti sonucu şüphe üzerine okul idaresi sağlık kuruluşları ile irtibata geçmiş, ihtiyaten öğrencilerin hastanelere sevki sağlanmıştır. Söz konusu gıdaların numuneleri alınarak, incelenmek üzere İl Sağlık Müdürlüğü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Öğrencilerin sağlık durumu iyi durumdadır. 9 öğrencimiz tedavileri tamamlanarak taburcu edilmiştir. Konu ile ilgi adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" ifadeleri yer aldı. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

ÇMO Kocaeli Şubesi: İzmit Körfezi’nden çıkan balığı yemeyin!

SONRAKİ HABER

Kayyım Türkiye'nin en büyük tarım-hayvancılık tesisini sattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa