12 Ekim 2017 14:31

Çıplak arama işkencesine maruz kalanlar tutuklandı

Muğla'da çıplak arama işkencesine maruz bırakılarak gözaltına alınan 7 kişiden 4'ü daha çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Paylaş

Muğla’da 4 Ekim’de “PKK’li oldukları” gerekçesiyle çıplak arama işkencesine maruz bırakılan 7 kişiden 4’ü daha Muğla Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılığa çıkarılan Ekrem Altay, Velat Asan, Mehmet Can Yiğiner ve Veysi Şengil ifadelerinin ardından “Örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla Muğla 1. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. 

GÖRDÜKLERİ İŞKENCE VE UYGULAMALAR NEDENİYLE SUSMA HAKLARINI KULLANDILAR

Hakimlikte savunmaları istenen Ekrem Altay ve Velat Asan, gördükleri işkence ve uygulamalar nedeniyle susma haklarını kullanacaklarını beyan etti. Emniyet ve savcılık aşamasında da susma hakkını kullandıkları öğrenilen Altay ve Asan’ın avukatları Günfer Karadeniz, müvekkillerinin gözaltına alındıkları sırada çıplak fotoğraflarının çekilerek teşhir edilmelerini protesto etmek için susma haklarını kullandıklarını iletti. Karadeniz, adil bir yargılama ortamı oluştuğunda müvekkillerinin konuşacağını beyan etti. 

HEPSİ TUTUKLANDI

Veysi Şengil ve Mehmet Can Yiğiner’in ise Emniyette ifade verdikleri öğrenildi. Şengil ve Yiğiner, Emniyetteki beyanlarını tekrar ettiklerini belirtti. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmalarını isteyen Şengil ve Yiğiner’in avukatı da müvekkillerinin kaçma ihtimallerinin olmadığını dile getirerek, tahliyelerini istedi.

Mahkeme Altay, Asan, Şengil ve Yiğiner hakkında “kuvvetli suç şüphesi olduğu, kaçma şüpheleri oldukları ve adli kontrol şartı uygulamasının yetersiz olacağı” gerekçesi ile “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanmalarına karar verdi. 4 kişi Muğla E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Önceki gün de gözaltına alınanlardan İsmail Bozdağ, Mustafa Yiğiner ve kuzeni Adnan Yiğiner "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklanmıştı. 

Böylelikle çıplak arama işkencesine maruz bırakılan 7 kişinin tamamı tutuklandı. (Muğla/MA)

ÖNCEKİ HABER

10 Ekim'i lanetleyen 67 öğrenci adli kontrolle serbest

SONRAKİ HABER

ÇMO Kocaeli Şubesi: İzmit Körfezi’nden çıkan balığı yemeyin!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...