30 Temmuz 2012 10:04

2 başmüfettiş ‘teşhis’ için görevlendirildi

EMNİYET Genel Müdürlüğü, Hatay’ın Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğündeki ‘teşhis’ skandalını araştırması için 2 polis başmüfettişinin görevlendirildiğini açıkladı.Emniyet Genel Müdürlüğünün resmi İnternet sitesinden yapılan açıklamada, şunlar ifade

2 başmüfettiş ‘teşhis’ için görevlendirildi
Paylaş

EMNİYET Genel Müdürlüğü, Hatay’ın Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğündeki ‘teşhis’ skandalını araştırması için 2 polis başmüfettişinin görevlendirildiğini açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğünün resmi İnternet sitesinden yapılan açıklamada, şunlar ifade edildi: “Emniyet Genel Müdürlüğü, vatandaşlarımızın olduğu gibi personelimizin de mağdur edilmemeleri ve haklarının savunulması konuları üzerinde hassasiyetle durmakta, denetimler gerçekleştirmekte ve gerekli görülen düzenlemeleri yapmaktadır. Teşkilatımız söz konusu olayın tüm boyutlarıyla araştırılması amacıyla iki polis başmüfettişi görevlendirmiştir. İnceleme ve soruşturma neticesine göre gerekli işlemlerin yürütüleceği ve varsa uygulamada olumsuzluklara sebep olan mevzuat ve usullerin yeniden düzenlemesi yönünde çalışmaların yapılacağı hususu; kamuoyuna ve personelimize saygıyla duyurulur.”

NE OLMUŞTU?

AKP Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu ve İlçe Emniyet Müdürlüğünün lokalini işleten AKP Gençlik Kolları Üyesi Ömer Uzun’un, Komiser Yardımcısı Murat Emer ve Polis Alper Atilla ile tartışmasının ardından, polislerin ellerinde numaralar ile duvara dizilerek ‘canlı teşhis’ yapılması büyük tepkilere neden olmuştu.

TEŞHİSÇİ TERFİ ETMİŞ

Kamuoyunda tartışmalara neden olan ‘teşhiş’ olayında polisleri sıraya dizdiği belirtilen Dörtyol Emniyet Müdürü Mustafa Marangoz’un ise terfi ettiği ortaya çıktı.

Marangoz’un, Asayiş ve Terörden Sorumlu Şube Müdürü ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak tayin edildiği belirtildi. Bu tayinin, Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü görevinin 3. sınıf emniyet müdürlüğü olması nedeniyle, bir prosedür gereği yapıldığı öne sürüldü. Vali Celalettin Lekesiz ise soruşturmanın sağlıklı sonuçlanması açısından tayinin dondurulduğunu söyledi. (HABER MERKEZİ)


DÖRTYOL OLAYI MECLİS’E TAŞINDI

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Hatay Dörtyol emniyetinde yaşanan olayları Meclis gündemine taşıdı.
TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Keskin, Hatay Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğünde AKP Hatay Milletvekilinin oğlunun karıştığı olayı, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in yazılı olarak açıklamasını istedi.
Olayın ardından Müdürlükte görevli komiser yardımcısı ve polislerin açığa alınmasını Bakan Şahin’e soran Keskin, şu soruları yöneltti:
* AKP Gençlik Kolları üyesi bir çalışanla yaşanan tartışma nedeniyle, AKP milletvekilinin ve danışmanının Emniyet Müdürlüğüne gelerek hesap sorma, bilgi isteme yetkileri var mıdır? Bu kişilerin polise hakareti veya karşı koyması söz konusu ise, bu kişiler niçin gözaltına alınmamıştır?
* Muhalefet partileri milletvekillerini darp eden, biberli gaz sıkan polisler hakkında hiçbir işlem yapılmazken; AKP Gençlik Kolları üyesi çalışanla tartışıldığı için, yetkisi olmadığı halde Emniyet Müdürlüğünü basan milletvekili çocuğunu, görevli polisleri ‘Benim kim olduğumu öğrenince...’ diyerek tehdit edenleri olay çıkartmaması için durdurmaya çalışan polislerin, devlet memuru onurunu kırıcı bir şekilde teşhis ettirilmeye çalışılması hukukla bağdaşır mı?
* Demokratik gösteri hakkını kullanan öğrencileri öldüresiye döven polisler hakkında hiçbir işlem yapılmazken, yetkisi olmadan Emniyet Müdürlüğüne gelen, emniyet görevlilerinden hesap soran, tehdit eden milletvekili çocuğunu engelleyen polislere suçlu muamelesi yapılıp, onur kırıcı bir şekilde teşhis yapılması hangi kanundan kaynaklanmaktadır?
* Vatandaş Mehmet’in üniversite öğrencisi çocuğu ile AKP milletvekili oğlu kanun önünde eşit değil midir?
* Bu kişileri Emniyet Müdürlüğü içerisine girdirerek, emniyet görevlileri ile tartışmasına izin veren Emniyet Müdürü hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Görevden alacak mısınız?​” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Cezaevlerindeki uygulamalar hiçbir prensibe uymuyor

SONRAKİ HABER

ÇHD: İşkence ve tacize terfide öncelik tanınıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa