12 Ekim 2017 13:17

Roboskî aileleri: 10 Ekim anmasını engelleyeni unutmayacağız

Roboskî’de savaş uçaklarından atılan bombalarla öldürülenlerin aileleri adalet arayışlarının 302. haftasında basın açıklaması yaptı.

Paylaş

Roboskî’de savaş uçaklarıyla yapılan bombardıman sonucu yaşamını yitiren 34 kişinin aileleri, adalet arayışının 302. haftasında açıklama yaptı.

Roboskî mezarlığında sürdürdükleri adalet nöbetinin 302. haftasında Roboskîli aileler adına basın açıklamasını okuyan Cahide Encu, “Devlet, yaşadığımız katliamları ve acıları  hafızalarda sürekli diri tutmak için her defasında başka bir saldırı ile karşımıza çıkıyor. Acımızı, kederimizi, mazlumluğumuzu her defasında başka bir vesile ile yaşatıyor bize. Roboskî Katliamı’nın yıldönümünde anma yapılamasın diye yakınlarını kaybeden bizleri 6 gün alıkoyan devlet, 10 Ekim Ankara Gar katliamının yıl dönümünün anmasını engellemekten geri çekilmemiş anmayı gerçekleştirmek isteyenlere biber gazı ve coplu saldırı ile cevap vermiştir. Bu tutum ve politikalar acılara ancak acı katar öfkenin büyümesine de neden olur. Ankara Katliamı'nı da anmada yaşanan polis saldırısını da kınıyoruz. 10 Ekim Ankara Katliamı'nı da anmaya engel olan zihniyeti de unutmayacağız!” dedi. 

Baskı ve engellemelerin kendilerini mücadelelerinden alıkoyamayacağını dile getiren Encu, “Roboski,Ankara ve Suruç katliamlarının dava dosyalarında aradan bu kadar zaman geçmesine rağmen iğne ucu kadar ilerleme olmadığı gibi anmaya ve adalet arayışına baskı ve engellerin de devam etmesi asla kabul edilemez” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Son 10 yılda 3 bin 216 cezaevi personeline soruşturma açıldı

SONRAKİ HABER

Pazar torbası artık 100 liraya dolmuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...