12 Ekim 2017 13:16

Dikmen’de 280 gecekondu sahibi konut hakkı kazandı

Dikmen'de yaklaşık 280 gecekondu sahibi, 12 yıllık mücadelenin sonunda konut hakkını kazandı.

Paylaş

Dikmen Vadisi halkının 2006 yılından bu yana sürdürdüğü barınma hakkı direnişi 12 yılın sonunda kazanımla sonuçlandı. Yaklaşık 280 gecekondu sahibi, yerinde ve maliyetinde konut hakkını kazandı. Kısa süre önce yapılan anlaşmaya göre; vadinin 28 dönümlük arazisinin 6 dönüm 312 metrekaresi, gecekondu sahiplerinin örgütlendiği Dikmen Vadisi Halkı Konut Yapı Kooperatifine devredildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan ihaleyi kazanan inşaat şirketinin vadiye yapacağı evler için Dikmen Vadisi halkı evin maliyetini ödeyecek. 

Her bir gecekondu sahibinin, bir daire için 55 bin lira ödemesi konusunda anlaşmaya varılırken, 10 bin lira peşin, kalan 45 bin lira ise 5 yıl vade farksız şekilde ödenecek.

Böylelikle 2006 yılında direnişe başlayan Dikmen Vadisi halkının 12 yıldır temel talepleri olan yerinde ve maliyetinde konut hakkı kazanılmış oldu.

Barınma Hakkı Bürosu Başkanı Tarık Çalışkan, yasal hiçbir işlemin kalmadığını, tüm imzaların atıldığını belirterek, “Bizim artık herhangi bir sorunumuz kalmadı. Sadece toprakların tapuya dönüşme süreci için 15 gün bekleyeceğiz. Ondan sonra da 3 ay inşaat başlama süreci var, onu bekleyeceğiz. Burada en büyük kazanım halkın mücadele, direniş, örgütlülük anlayışı, başka bir şey yok” dedi. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Siirt'te EYP patladı: 1 işçi ağır yaralandı

SONRAKİ HABER

Son 10 yılda 3 bin 216 cezaevi personeline soruşturma açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...