12 Ekim 2017 11:38

Oğulları tarafından katledildi, cenazesini kadınlar omuzladı

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde çocukları tarafından katledilen Nazlı Uyanık'ın cenazesini kadınlar omuzladı, cenaze kimsesizler mezarlığına defnedildi.

Paylaş

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde, çocukları 25 yaşındaki Sertan Uyanık ile 17 yaşındaki Ö. Uyanık tarafından bıçaklanarak öldürülen 44 yaşındaki Nazlı Uyanık'ın cenazesi, yakınları tarafından teslim alınmaması üzerine kimsesizler mezarlığında toprağa verildi.

Geçen pazartesi Karşıyaka Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Nazlı Uyanık, 2 gün önce taşındığı evde 9 bıçak darbesiyle katledilmişti. Bitlis'te eşinden şiddet gördüğü için kadın sığınma evine yerleşen, ardından İstanbul ve son olarak Devrek'e kaçan Nazlı Uyanık'ı, izini bularak peşinden gelen oğulları Sertan ve Özkan Uyanık'ın öldürdüğü ortaya çıktı. Kaçarken Ankara girişinde polis tarafından yakalanarak tutuklanan iki kardeşten Sertan Uyanık, annesini kendisinin öldürdüğünü itiraf etti.

AİLEDEN KİMSE CENAZEYİ SAHİPLENMEDİ

Devrek Devlet Hastanesi'nde otopsi işlemleri tamamlanan Nazlı Uyanık'ın cenazesini ailesinden kimse almadı. Belediye görevlilerinin cenazesini hastane morgundan teslim aldığı Uyanık için ilçe merkezindeki Ulu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Uyanık'ın cenazesi, kadınların omzunda araçtan indirilerek cami avlusuna konuldu. Cenaze törenine, Uyanık'ın isimleri açıklanmayan anne ve babası ile Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, kitle örgütleri, dernek ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

BELEDİYE BAŞKANI: TÖRE CİNAYETİ

Gazetecilere açıklama yapan Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, ilçe halkı olarak üzüntülü bir gün yaşadıklarını söyleyerek, "Çağ olarak böyle konuları aştık. Ailesiyle anlaşamayan bir hanımefendi, sığınma evine gitmiş önce, sonrasında da ilçemize gelmiş. Daha 2 günlük misafirken, evlatları tarafından töre cinayetiyle hayatını kaybetti. Üzüntümüz çok fazla. Bunu ben kınıyorum. Olmaması gereken bir olay. Bizim misafirimizdi, hunharca katledilmesi bizleri son derece üzdü. Belediye olarak, ilçe halkı olarak cenazeye sahip çıktık." dedi.

MÜFTÜ: MÜSLÜMANLIKTA 'TÖRE' YOKTUR

Nazlı Uyanık'ın cenaze namazını Devrek İlçe Müftüsü Mahmut Çakır kıldırdı. Müftü Çakır, ilçe halkına duyarlılığından dolayı teşekkür ederek şöyle dedi:

"Müslümanlıkta 'Töre' kavramı yoktur. İnsanlar bir cinayet işliyor, ondan sonra da 'Efendim benim dinim' diyor. Ne dini ya. Böyle din yok. Ben ilçenin müftüsü olarak Diyanet İşleri Başkanlığı adına söylüyorum. Devletin adına söylüyorum. Kimse yaptığı hatayı, işlediği cinayeti Allah’ın dinine mal edemez. Bu işte töreymiş, bilmem neymiş. Bizim dinimiz töre dini değil. Bizim dinimiz Kuran ile hadisi şeriflerle, kuralları sabit olan insani, İslami, ahlaki, edebi, haya, vicdan üzerine, sevgi üzerine kurulmuştur. Evlilik böyle yürütülür. Sevginin bittiği yerde evlilik de biter. Erkek hanımından boşanma hakkına sahiptir. Kadın da eşinden mahkeme ile boşanma hakkına sahiptir. Kimse kimseyi zorla tahakküm altında tutamaz. Böyle bir şey yok."

Uyanık'ın cenazesi, öğlen kılınan cenaze namazından sonra Şehir Mezarlığı'nda kimsesizlerin gömüldüğü yerde toprağa verildi. (Zonguldak/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Direnişteki KOD-A işçileri İTÜ önünde eylem yaptı

SONRAKİ HABER

Şişli’de ‘Sovyetlerde Edebiyat’ paneli yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...