Direnişteki KOD-A işçileri İTÜ önünde eylem yaptı

Sosyal-İş'te örgütlenmeye başlayınca işten atılan KOD-A işçilerinin direnişinin 11. gününde İTÜ Ayazağa Kampüsü önünde eylem yapıldı.

12 Ekim 2017 11:29
Paylaş

DİSK’e bağlı Sosyal-İş sendikasında örgütlendikleri için işten atılan KOD-A işçilerinin direnişi 11. gününde. DİSK üyeleri, KOD-A Bilişim’in merkezinin bulunduğu İstanbul Teknik Ünüversitesi (İTÜ) Ayazağa Kampüsü önünde açıklama yaparak dayanışmanın süreceğini bildirdi.

TÜPRAŞ İŞÇİLERİ UNUTULMADI

Açıklama TÜPRAŞ’ta yaşanan patlama sonrası yaşamını yitiren 4 işçi için saygı duruşu ile başladı. Açıklamada DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Sosyal-İş Genel Başkanı Metin Ebetürk birer konuşma yaptı. TÜPRAŞ’ta yaşanan iş cinayetine değinen Kani Beko, “ILO kriterleri uygulanmadığı sürece maalesef işçi arkadaşlarımız iş cinayetlerinde ölmeye devam edecek. ILO toplantısına katılmadığımız için bazı arkadaşlarımız bize tepki gösterdi. Ancak ne kadar haklı olduğumuz TÜPRAŞ’ta bir kez daha ortaya çıktı. Anlaşılan şu ki Soma’da, Ermenek’te, Torunlar’da, Isparta’da ve Siirt Şirvan’da yaşanan iş cinayetlerinden maalesef ders çıkaramadığımız ortada” diye konuştu.

BAŞBAKAN YILDIRIM'A ÇAĞRI

Sendikalaşmanın KOD-A işçilerinin anayasal hakkı olduğuna vurgu yapan Beko, Başbakan Binali Yıldırım’ın “Sendikalaşmaktan, örgütlenmekten korkmayın” sözlerine atıfta bulunarak şöyle konuştu: “Sendikalaşın demekle yetinmemelisiniz. Burada işten atılan arkadaşlarıma, sürgünlere gönderilen bu işçi kardeşlerime sahip çıkmak sizin birinci derecede görevinizdir.”

'İTÜ REKTÖRÜ SENDİKA DÜŞMANLIĞINA KARŞI ÇIKMALI'

KOD-A önünde başlattıkları direnişin dayanışma ziyaretleri ile her geçen gün büyüdüğünü belirten Sosyal-İş Genel Başkanı Metin Ebetürk de, “Bugün KOD-A merkezinin bulunduğu İstanbul Teknik Üniversitesi önündeyiz. Artık bizim için tüm KOD-A işyerleri eylem ve direniş alanıdır” dedi. İTÜ hocalarını, çalışanlarını, öğrencilerini KOD-A işçileri ile dayanışmayı büyütmeye çağıran Ebetürk, İTÜ Rektörlüğünü de sendikal haklara karşı yürütülen bu saldırıyı kınamaya davet etti. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

IŞİD'den yargılananların adli kontrolü de kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Oğulları tarafından katledildi, cenazesini kadınlar omuzladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...