12 Ekim 2017 11:08

IŞİD'den yargılananların adli kontrolü de kaldırıldı

Diyarbakır'da 2 polisin öldüğü IŞİD operasyonunun ardından tutuklandıktan sonra serbest bırakılan sanıkların adli kontrol uygulaması da kaldırıldı.

Paylaş

Diyarbakır’da 2 polis ve 7 IŞİD üyesinin öldüğü çatışmadan sonra tutuklanan ve ilk 4 duruşmada serbest bırakılan sanıkların tümünün adli kontrol uygulaması da 5’inci duruşmada kaldırıldı. 

TAHLİYE EDİLMİŞLERDİ

Diyarbakır'da 26 Ekim 2015’te IŞİD'e yönelik operasyonda çıkan çatışmada 2 polis ile 7 IŞİD üyesi öldü. Olayın ardından IŞİD üyesi oldukları ve örgüte yardım ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınıp tutuklanan 18 sanık, daha sonra görülen duruşmalarda tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

15 GÜNDE BİR İMZA VERİYORLARDI, O DA KALDIRILDI

"Örgüte üye olma", "Tehlikeli madde bulundurma" ve "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet” suçlarından 15'şer yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın 5'inci duruşması Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar ve avukatları katıldı. Yapılan kimlik tespitinin ardından geçilen duruşmada, sanık avukatları müvekkilleri için uygulanan adli kontrolün kaldırılmasını talep etti. Avukatların talebini kabul eden mahkeme, sanıkların 15 günde bir imza verme şeklinde gerçekleşen adli kontrol uygulamasını kaldırdı.

Mahkeme heyeti, dava dosyasındaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 13 Mart 2018 tarihine erteledi.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır’da eylem hazırlığında oldukları belirtilen IŞİD üyelerine yönelik 26 Ekim 2015’te Kayapınar ilçesinde kaldıkları eve yapılan baskında çıkan çatışmada Sadık Özcan ve Gökhan Çakıcı adlı özel harekat polisleri yaşamını yitirmiş, 4 polis de yaralanmıştı. Çatışmada Veysel Argunağa, Cahit Ölmez, Serhat Seyithanoğlu, Ergün Gül, Sıdık Bünül, Orhan Genç ve Ersel Gergüy adlı IŞİD üyeleri de öldürülmüştü. Çatışmanın ardından Diyarbakır’daki birçok eve yapılan baskında gözaltına alınan 18 kişiden 16’sı IŞİd üyesi oldukları ve yardım ettikleri gerekçesiyle tutuklanmıştı. Daha önce görülen 3 duruşmada 13 sanık tahliye edilmişti. 20 Haziran’da görülen 4’üncü duruşmada ise mahkeme tutuklu sanık Mustafa Deniz’i üzerine atılı suç vasfının değişme ihtimali bulunduğu gerekçesiyle tahliye etti. Yine diğer tutuklu sanıklar Nihat Turan ve Mahmut Demirtaş’ı tutuklulukta geçirdikleri süreyi dikkate alarak adli kontrol uyguşlamasıyla tahliye etmişti. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

İşten atılan Paşabahçe işçileri imza kampanyası başlattı

SONRAKİ HABER

Direnişteki KOD-A işçileri İTÜ önünde eylem yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...