12 Ekim 2017 11:19

İşten atılan Paşabahçe işçileri imza kampanyası başlattı

İşten atılan 90 Paşabahçe işçisinin Kristal-İş Trakya Şubesi önündeki direnişi sürüyor. Ayrıca işçiler işe iade talebiyle imza kampanyası başlattı.

Paylaş

Fırın kapatma gerekçesiyle Kırklareli Paşabahçe’de işten atılan 90 işçinin Kristal-İş Trakya Şubesi önünde başlattıkları direniş sürüyor. İmza kampanyası başlatan işçiler,  şehir içinde üç dört noktaya kurdukları imza standlarında işçilerin işlerine geri dönmesi için Lüleburgaz halkından destek istiyor.

İmza toplama işi, sadece standlarda değil işçiler ve eşleri tarafından da ev ev gezilerek sürdürülüyor. İşçilere destek olmak isteyen birçok kişi imza metninden alarak köyünde, mahallesinde imza toplayacağını, komşularından imza alacağını söylüyor.

DANONE İŞÇİLERİNDEN DESTEK ZİYARETİ

Direnişteki Paşabahçe işçilerini ziyaret eden Danone işçileri
DİSK’e bağlı Gıda-İş'te örgütlü Danone işçileri, direnişteki Paşabahçe işçilerini ziyaret etti

İşçilere destek büyüyerek devam ediyor. Cam işçilerini, DİSK’e bağlı Gıda-İş'te örgütlü Danone işçileri ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran destek ziyaretinde bulundu. 

DİSK’e bağlı Gıda-İş'te örgütlü Danone işçileri, cam işçilerinin direniş çadırına gelerek, destek ziyaretinde bulundular. Cam işçilerinin sloganlarla karşıladığı Danone işçileri adına açıklamayı, Gıda-İş Trakya Bölge Temsilcisi Cengiz Atlı yaptı. Atlı konuşmasında, "Danone işçileri günler süren direniş sonucu sendikalı oldular. Cam işçilerinin o günlerde kendilerine verdiği desteği unutmadılar. Bugün destek verme sırası Danone işçilerinde. Biz de onun için geldik, mücadelenizin sonuna kadar yanındayız, kazanmanızı diliyoruz." dedi.

DEVLETLERİN GÖREVİ, VATANDAŞLARIN HAKKINI SAVUNMAK

CHP Milletvekili Yasemin Öney Cankurtaran
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, direnişteki Paşabahçe işçilerini ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran da işçileri ziyaret ederek, destek açıklamalarında bulundu. “Devletlerin görevi, vatandaşların hakkını savunmak ve karşılamaktır” diyen Cankurtaran şöyle devam etti:

“Ekonomi bir denge vardır. Hükümet bu dengede elini sermayeden yana koyarsa, denge bozulur. Hükümet bozulan dengenin bedeli emekçiye ödetmeye başlamıştır. Son on beş yıldır, işçi ve emekçinin hakkı, en az onda bir oranında geri alınmıştır.İşçi çıkarmaya başladıklarında buna dur demek lazım. İşçiyi kovup yurt dışında başka fabrikalar kuruyorsa, buna dur demek lazım.Bir kişinin işten çıkarılması bazıları için bir muhasebe işi olarak görülebilir ama böyle değildir. Başkaları için bir işçinin işten çıkarılması, çocukların aç kalması, insanların evine ekmek götürememesidir.”

20'İSİNDEN ÖNCE BU İŞİ ÇÖZMEYE ÇALIŞACAĞIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun durumdan haberdar olduğunu söyleyen Cankurtaran “Genel müdür yurtdışından geldiğinde tekrar konuşulacak. Mutlaka bir uzlaşma sağlanacaktır. Ayın 20'isinden önce bu işi çözmeye çalışacağız, Şişecam Yönetim Kurulu'ndan gelecek haberi bekliyoruz. Bu habere göre inşallah bu sorunu çözeceğiz” diye konuştu.

İşçileri dün ziyaret eden CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan da işten atılan işçilere ilişkin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yaptığını söylemişti. Kılıçdaroğlu’nun da yanında Şişecam Genel Müdürü Ahmet Kırman ile görüştüğünü aktaran Kayan şöyle devam etmişti: “Ahmet Kıran Fransa'da olduğunu, ama böyle bir çözümün kendine teklif edilmediğini, Fransa dönüşü bu konuyu görüşebileceklerini söylemiş.” (Lüleburgaz/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Leyla Zana, 15 yıl hapisle yargılandığı davadan beraat etti

SONRAKİ HABER

IŞİD'den yargılananların adli kontrolü de kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...