12 Ekim 2017 09:31

Hasankeyf şimdi de tel örgülerle çevrildi

İş makinelerinin aralıksız çalıştığı Hasankeyf’in tarihi mekanları ve kalesi tel örgülerle çevrilerek ziyaretçilere tamamen kapatıldı. 

Paylaş

Ilısu Barajı’nın yapımı kapsamında sular altında kalacak olan Batman’daki tarihi Hasankeyf’te paletli iş makineleri aralıksız bir şekilde yıkımı sürdürürken, tarihi mağaraların ve kalenin bulunduğu bölge ise yaklaşık iki metrelik tel örgülerle çevrilmiş durumda.

İlçeyi gezmek için gelen ziyaretçiler, tel örgülerin arkasında kalan tarihi mekânları uzaktan izledikten sonra dönmek zorunda kalıyor.

Hasankeyf
Hasankeyf'in etrafı kaya düşürme çalışması sebebiyle tel örgülerle çevrildi.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Hasankeyf’in yıkımına tanıklık eden ziyaretçilerden biri de İngiltere’den gelen 33 yaşındaki Matthew Turner.

İNGİLTERE’DEN HASANKEYF’İ GÖRMEYE GELDİ

Hasankeyf
Hasankeyf yıkıma uğramadan önce yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açıktı. 

Yıkımı görüntülerken karşılaştığımız Turner’e manzara karşısında neler hissettiğini sorduğumuzda, “10 bin yıllık bir tarih, İngiltere’den burayı görmeye geldim. Öğrendiğim kadarıyla iki yıla kadar burası komple sular altında kalacak. Bir daha istesek de görme şansımız olmayacak” dedi. 

Tarihi mekânların restore edilip korunması gerekirken var olan yıkımı üzüntüyle izlediğini vurgulayan Turner, şöyle dedi: “Türkiye’ye gelmeden önce internette nerelere gidilmeli? Şeklinde bir tarama yaptığınızda karşınıza ilk çıkan yerlerden biri Hasankeyf oluyor. Orada fotoğraflara baktığınızda harika bir yer olduğunu görüyor ve görmek istiyorsunuz. Ancak buraya geldiğinizde etrafı tellerle çevrilmiş ve içeri girmenize dahi izin verilmeyen iş makinelerinin çalıştığı bir şantiye ile karşılaşıyorsunuz. Hasankeyf’in yıkılmaması için bazı sosyal medya grupları var, gelişmeleri oradan da yakından takip ediyorum. Seslerinin dünyada duyulması için elimden geleni yapmaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı. (Batman/MA)

Hasankeyf
Hasankeyf şantiye alanına dönmüş durumda. 

 

ÖNCEKİ HABER

Fehim Taştekin: Suriye'yi anlattım, iktidar rahatsız oldu

SONRAKİ HABER

Muğla'daki çıplak gözaltıya soruşturma başlatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa