12 Ekim 2017 05:27

Liberya seçimleri: Weah bir kez daha başkan adayı

Liberyalı eski futbolcu George Weah, ülkesinin devlet başkanlığı seçimlerinde önde gelen adaylar arasında. Kesin sonuçlar bu akşam açıklanacak.

Paylaş

Milan'ın efsane golcülerinden George Weah, ülkesi Liberya'nın yeni devlet başkanı olma hedefini gerçekleştirmek için üçüncü kez başkan adayı oldu.

Demokratik Değişim Kongresi'nin devlet başkanı adayı olan Weah'ın seçimleri kazandığına dair haberler medyaya düştü. Ancak, kesin sonuçların bu akşam açıklanacağı belirtildi.

Seçimlerde Weah'la birlikte 20 aday var. Yeni başkanın seçilebilmesi için yüzde 50 oy alması gerekiyor.

Weah, konuya dair yaptığı açıklamada "Hayalimdeki Liberya, her çocuğun, sosyal statüsü ve etnik kökeni ne olursa olsun eşit fırsatlara sahip olduğu bir ülke" dedi.

Yalanlanan "Weah kazandı" haberleri Nijeryalı Senatör Shehu Sani'nin sosyal medyada Weah'ı kutlamasıyla başladı.

Türkiye'de Doğan Haber Ajansı tarafından duyurulan haber, Evrensel tarafından da yayımlanmıştı.  'Sahte Weah kazandı' haberine kananlar arasında Weah'ın Monaco' yıllarından teknik direktörü olan Arsenal Menajeri Arsene Wenger de vardı.

Seçim sonuçlarını açıklayacak olan NECLiberia, sosyal medyadan yaptığı duyuruda "Sahte haberlerin yayılmaması" çağrısında bulundu.

WEAH'IN ÜÇÜNCÜ ADAYLIĞI

Weah, 1995 yılında Altın Top ödülüne layık görülmüş ve bu ödülü kazanan ilk Afrikalı futbolcu olmuştu.

1995’te FIFA tarafından Dünyanın En İyi Futbolcusu seçilen ve aynı zamanda Altın Top ödülünü de kazanan ve bunları başaran ilk Afrikalı futbolcu olan Weah, ülkesinde çok sevilen bir figür olarak biliniyordu.

Daha önce 2005 ve 2011 yıllarında Liberya Cumhurbaşkanlığına aday olan George Weah seçimleri kazanamamıştı. Weah bu seçimlerde Ellen Johnson Sirleaf'in yerine göreve gelmeyi hedefliyor.

Liberya'da cumhurbaşkanlığı seçimleri 6 senede bir yapılıyor.

GEORGE WEAH KİMDİR ?

George Weah
Daha önce Liberya Cumhurbaşkanlığına aday olan Georges Weah seçimleri kazanamamıştı.

George Weah, 1 Ekim 1966, Monrovia'da doğdu. Forvet mevkiinde forma giymiş Liberyalı eski futbolcu olan ‪George Weah, altın yıllarını Milan formasını giydiği yıllarda yaşadı. Weah, 1985-86 sezonunda Liberya ligi takımlarından Invincible Eleven oynarken 23 maçta 24 gol atmasından sonra Kamerun takımı Tonnerre Yaoundé'ye transfer oldu. Arsène Wenger'in gözlemcileri tarafından keşfedilen ‪George Weah, Avrupa'daki futbol hayatına 1988-89 sezonunda Fransa'nın Monaco takımında başladı. Liberyalı oyuncu Weah, bu kulüpte geçirdiği 4 sezonda 103 maça çıktı ve 47 gol kaydetti. Sonra, 1992-93 sezonunda Paris Saint-Germain FC takımına transfer oldu.

‪George Weah, Paris SG takımında oynadığı 96 maçta 32 gol attı ve Fransa'daki ilk şampiyonluğunu elde etti. Takımın yarı final oynadığı 1994-95 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nin gol kralı da oldu. Geçirdiği 3 başarılı sezonun ardından 1995-96 sezonunun başında İtalya'nın seçkin kulübü AC Milan'a transfer olup ilk sezonunda attığı 11 golle takımının en golcü futbolcusu olan ve aynı yıl FIFA tarafından ‘Yılın Futbolcusu’ seçilen Weah, bu unvana layık görülen ilk Afrikalı futbolcu oldu.

MİLAN KARİYERİ

(SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 12 Ekim 2017 Perşembe

SONRAKİ HABER

Tüpraş işçileri: Arkadaşlarımız cinayete kurban gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...