11 Ekim 2017 16:55

Mahkeme Meşale Tolu'nun tutukluğuna devam kararı verdi!

6 Mayıs'tan beri tutuklu bulunan ETHA çevirmeni Meşale Tolu ilk kez hakim karşına çıktı. Mahkeme Tolu'nun tutukluğunun devamına hükmetti.

Paylaş

6 Mayıs'tan beri tutuklu bulunan ETHA çevirmeni Meşale Tolu’nun da aralarında olduğu 15’i tutuklu 18 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması Silivri’deki İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davada 8 kişinin tahliyesine karar veren mahkeme Meşale Tolu’nun da aralarında bulunduğu 6 kişinin tutukluluğunun devamına hükmetti.

Etkin Haber Ajansı’nda (ETHA) muhabirlik ve çevirmenlik yaparken 6 Mayıs’ta “terör örgütü üyeliği” ve “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla tutuklanan Almanya vatandaşı Meşale Tolu’nun da aralarında olduğu 15’i tutuklu 18 kişinin yargılandığı dava, Silivri’deki İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşma öncesinde ETHA emekçileri ve Tolu ailesi adliye önünde bir basın açıklaması yapmak istedi. Açıklamaya Almanya Sol Parti Parlamenterler Grubu Başkan Yardımcısı Heike Hänsel, HDP Milletvekili Erdal Ataş ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran da destek verdi.

Açıklamada konuşan baba Ali Rıza Tolu, 5,5 aydır hapishanede olan kızı hakkındaki tüm iddiaların yalan ve boş olduğunu, kızının ETHA ve Özgür Radyo’da çalıştığı için hedef alındığını, cenaze takibi yaptığı gerekçesiyle suçlamanın kabul edilemeyeceğini söyledi.

Baba Tolu'nun açıklaması sırasında jandarma, basın açıklaması yapmanın yasak olduğu iddiasıyla açıklamayı engelledi. Kısa süreli gerilimin ardından davayı takip edecek olanlar adliyeye geçti.

Mahkeme kararında ETHA çevirmeni Meşale Tolu ile Birol Kurt, Deniz Havuç, Fırat Çağla, Emre Altunkaya ve Serkan Okatan'ın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Yağmur Emekdar, Bilal Ateş, Sinan Aktaş, Mustafa Tezel, Osman Tunç, Ömer Sezgin, Yavuz Kılıç ve Başak Sıla Kaymak'ın adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlar hafta 3 gün karakola giderek imza verecek.

Ayrıca, Fatma Çiftçi ve tutuksuz yargılananların bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verildi.

Bir sonraki duruşma 18 Aralık 2017'de Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde görülecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

IKBY: Irak ordusu saldırı için hazırlık yapıyor

SONRAKİ HABER

Yüksel'deki eylemin 337. gününde polis yine saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...